Élet-Stílus

Élő: Ausztria-Horvátország

Bécsben a társházigazda Ausztria Horvátországgal randevúzik. Minimum meglepetés lenne, ha hazaiak pontot tudnának szerezni, de a meglévő tudásbeli különbség ellenére a horvátok óvatos magabiztossággal állnak a feladathoz.

„Egy pillanatra sem becsülhetjük le az osztrákokat, hiszen nekik nem kellett selejtezőt játszaniuk, két évet készülhettek erre a tornára. Persze nagyon bízom a csapatomban, amely kiváló állapotban van” – nyilatkozta Slaven Bilic, a horvátok kapitánya

Az osztrákok is tisztában vannak azzal, hogy nem ők a favoritok, ettől függetlenül optimisták. „A legtöbb játékosom nagyszerű formában van, ráadásul a motivációval sincsen gond. Jó mérkőzést akarunk vívni a horvátokkal, és akár meglepetést is szerezhetünk. Itthon játszunk, s a közönség segítsége sokat jelenthet” – mondta Josef Hickersberger szövetségi kapitány.

Bemutatkoznak a horvátok (AP)

Jönnek a horvátok (AP)

A két válogatott először találkozik egymással tétmérkőzésen, barátságos fellépésen azonban már háromszor is egymásnak feszültek. Valamennyiszer a horvátok nyertek – legutóbb 2006 májusában, Bécsben 4-1-re verték a vasárnapi ellenfelet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik