Élet-Stílus

Leszerepeltek a brazilok

Az ötszörös világbajnok brazil labdarúgó-válogatott hatalmas meglepetésre afelkészülési mérkőzésen 2-0-ás vereséget szenvedett Venezuelától.

A világbajnoki selejtezőkre az Egyesült Államokban készülő brazilok néhány napja Kanada ellen sem remekeltek, de legalább nyertek (3-2), ám a Venezuela elleni meccsen az eredmény és a mutatott játék egyaránt elkeserítő volt – legalábbis a számukra.

A Doni – Daniel Alves, Luisao, Henrique, Gilberto – Gilberto
Silva, Elano, Anderson– Alexandro Pato, Adriano, Robinho
összeállításban felálló Brazília a csereként beállt brémai Diego kapufáját leszámítva komoly helyzet sem igen tudott kidolgozni.

Ellenben a venezuelaiak kétszer is beköszöntek, s Juan Arango révén még egy ordító lehetőséget is elpuskáztak. Az 5. percben Giancarlo Maldonado szerzett vezetést Venezuelának, miután egy formás kontra végén átemelte a kapujából kilépő Donit, majd a félidő végén Ronald Vargas lőtt 16 méterről a bal alsó sarokba – a védők bizony nem álltak a helyzet magaslatán.

Történelmet írtak (AP)

Történelmet írtak (AP)

Venezuela 17 vereség után először győzte le a brazilokat, akik így nem a legjobb előjelekkel várják a Paraguay (június 15.) és az Argentína (június 18.) elleni vb-selejtező mérkőzéseket.

A Dunga-csapat jelenleg a harmadik helyen áll a dél-amerikai csoportban, míg a világbajnokságokról eleddig mindig lemaradó Venezuela az ötödik. Utóbbi Uruguayjal (június 14.), valamint Chilével (június 19.) selejtezik majd a közeljövőben.

Felkészülési mérkőzés:
Brazília-Venezuela 0-2 (0-2)
Gól: Maldonado (6.), Vargas (44..)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik