Élet-Stílus

Élő: Portugália-Törökország

Portugália Cristiano Rolandóval a soraiban a törökök ellen kezdi meg a szereplését az Európa-bajnokságon. A legutóbbi torna ezüstérmesének és a 2002-es világbajnokság bronzérmesének csatája izgalmas 90 percet ígér. Kövesse 20.45-től az FN-en a nyitónap második meccsét!

Portugália Törökországgal csap össze, két olyan csapat, amely 2002-ben és 2004-ben elődöntőt játszott egy-egy nagy tornán. A vb-bornzérmes törökök, valamint a házigazdaként a 2004-es Európa-bajnoki döntő tragédiáját mélyen átélő portugálok csatája nagy küzdelmet ígér, pláne annak tükrében, hogy jócskán „gólképes” védelmek teljesítenek a kapusok előtt.

A lengyeleket nem számítva a portugálok és a törökök kapták a legtöbb gólt az Eb-kvalifikációk során, azaz a támadók – az egyik oldalon Gomes, Ronaldo és Quaresma, a másik oldalon Nihat és Sentürk bízhatnak szerencséjükben. A remek játékosok összecsapásán túl a szurkolói hangpárbaj is fergeteges lesz: Svájcban hatalmas portugál és török kisebbség él, nem csoda, hogy a két válogatott edzésén hatalmas volt a tülekedés.

A két együttes a legutóbbi tíz évben egyszer találkozott: a 2000-es Euróa-bajnokság negyeddöntőjében a portugálok Alpay kiállítása után, a szombaton is játékra jelentkező Nuno Gomes duplájával, 2-0-ra verték ellenfelüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik