Élet-Stílus

Eb: kidőlt a lengyelek kapusa

Nincsen szerencséje a lengyel kapitánynak. Leo Beenhakker a hajrában két helyen is változtatni kényszerült az Eb-kereten: Jakub Blaszczykowski után Tomasz Kuszczak is lesérült az egyik utolsó edzésen.

A Manchester United 26 éves kapusa a pénteki tréningen egy vetődés után ért szerencsétlenül földet. Eleinte abban bízott Tomasz Kuszczak, hogy csak a németek elleni nyitómeccsen nem ülhet le a kispadra, de a grazi klinikában elvégzett MRI-vizsgálatok kimutatták, hogy a gerincében keletkezett zúzdások miatt biztosan nem léphet pályára az Európa-bajnokságon.

Kérdéses persze, hogy játszott volna egyáltalán a kontinenstornán a MU tartalékkapusa, hiszen a lengyel válogatottban is csak ez a szerep jutott neki, Artur Boruc mögött.

A két balszerencsés lengyel (dpa)

A két balszerencsés lengyel (MTI/EPA)

Csütörtökön a Borussia Dortmund idegenlégiósa, a Kubának becézett Jakub Blaszczykowski búcsúzott el a társaktól. A támadó középpályásnak tréning közben kiújult egy régi combsérülése, és hiába igyekezett a lengyelek orvosi stábja, nem sikerült őt sem összedrótozniuk.

A kapitány Dárdai Pál csapattársát, a Herthában futballozó Lukasz Piszczeket illetve már a két évvel ez előtti vb-keretben is szereplő Wojciech Kowalewskit (Korona Kielce) hívta meg utólag.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik