Élet-Stílus

Múzeumot alapítana Gorbacsov

Múzeumegyüttes létrehozását javasolta Mihail Gorbacsov volt szovjet államfő annak érdekében, hogy emléket állítsanak a szovjet időszakban végrehajtott politikai megtorlások áldozatainak.

Oroszországnak le kell küzdenie a “feledékenységet”, erősítenie kell a demokráciát, és méltó módon meg kell örökítenie a politikai megtorlások áldozatainak emlékét – hangsúlyozta Gorbacsov. A Szovjetunió első és utolsó elnöke ezért javasolta, hogy alakítsanak ki emlékmúzeumot, amelyben adózhatnának a sztálini időszakban, 1937-38-ban végrehajtott véres megtorlások áldozatai emlékének.

Gorbacsov úgy vélekedett, hogy az egykori szovjet állam néhai alapítója, Vlagyimir Iljics Lenin újratemetésének ideje még nem jött el, de egyszer ezt is mindenképpen el kell végezni.

A volt szovjet államfő csatlakozott javaslatával azon aktivistákhoz, akik szorgalmazzák, hogy állítsanak valamilyen jelentős emlékművet a Joszif Sztálin és más szovjet vezetők uralma alatt politikai megtorlásoknak áldozatul esett több millió embernek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik