Élet-Stílus

József Attila közelében temetik el Fejtőt

Barátja, József Attila közelében, a budapesti Fiumei úti sírkertben, állami szertartáson helyezik örök nyugalomra Fejtő Ferencet – közölte a Párizsban elhunyt Kelet-Európa-szakértő fia, Charles Fejtő.

Franciaország jövő kedden, június 10-én, délután 4 órakor búcsúzik Fejtő Ferenctől a párizsi Saint-Sulpice-templomban rendezendő ökumenikus istentiszteleten, ahol kérésének megfelelően egy katolikus és egy református pap, valamint egy rabbi és egy kambodzsai buddhista szerzetes lesz jelen. Fejtő katolizált zsidó felmenőktől származott, és a család egyik tagja, Fejtő menye kambodzsai. A tervek szerint a szertartást Varnus Xavér fogja orgonán kísérni.

Fejtő Ferenc földi maradványai jövő szerdán, június 11-én érkeznek repülőgépen haza Magyarországra. A történész-újságírót június 13-án a Fiumei úti sírkertben (a Kerepesi temetőben) rendezendő állami temetésen, József Attila sírja közelében helyezik örök nyugalomra.

Június 15-én vasárnap a szülővárosában, Nagykanizsán, a zsidó temetőben található családi kriptában felesége hamvai mellé elhelyezik Fejtő Ferenc hajszálait. Egy későbbi időpontban pedig a párizsi Pere Lachaise temetőben szintén lesz egy búcsúztatás, melynek során hajszálait szórják szét a temető emlékhelyén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik