Élet-Stílus

BL: kizárták a Portót

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kizárta a portugál Porto csapatát a Bajnokok Ligája soron következő idényéből. A határozat mindennemű európai tornára érvényes.

Az európai szövetség azok után döntött így, hogy a portugál szövetség fegyelmi bizottsága május elején hat pontot levont a klubtól, mert a 2003/2004-es bajnoki szezonban játékvezetőket vesztegetett meg, illetve erre tett kísérletet.

Az Apito Final-ügy (végső sípszó) érzékenyen érintette volna a Jose Mourinho vezette Porto 2004-es BL-diadalát is, a szövetség azonban nem hozott visszamenőleges határozatot, így a „sárkányok” büntetése enyhének tekinthető.

Nekik fújtak a bírók? Mourinho és Deco 2004-ben

Nekik fújtak a bírók? Mourinho és Deco 2004-ben

Az UEFA BL-szabályzatának első cikkelye szerint olyan egyesület, amely manipulációval akár nemzeti szinten összefüggésbe került, nem indulhat a legrangosabb kontinentális sorozatban.

A Porto már korábban jelezte, hogy fellebbez az ítélet ellen. A portugálok abban reménykednek, hogy ügyüket hasonlóan kezelik, mint a Milan később visszavont 2006-os BL-kizárását. A lombardok magyarázatát akkor elfogadta az UEFA.

Amennyiben a Porto esetében kitart a szigor, a bajnokság negyedik helyén végző Benfica profitálhat legnagyobb riválisa száműzetéséből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik