Élet-Stílus

Újpesten felbontották Kovács Zoltán szerződését

A bajnokságot negyedik helyen záró Újpest FC felbontotta Kovács Zoltán szerződését, míg Böjte Attilát szabadlistára tette - így már kilencen távoznak.

A klubvezetők a bajnoki cím megszerzését, vagy legalább a nemzetközi kupaszereplés kiharcolását tűzte ki célul a csapat elé, ám az a dobogóról is lemaradt, csak negyedikként zárt.

A lila-fehérek irányítói ezért a keret átalakításába kezdtek, és úgy gondolják, a közönségkedvenc Kovács Zoltánra, a klub emblematikus figurájára sincs szükség a következő szezonban.

A váltás a hivatalos közlemény szerint közös megegyezéssel történt, és a 34 éves csatárnak azért kell távoznia, mert a jövőben kevesebb játéklehetőséget kapna. Kovács Zoltán 320 élvonalbeli bajnokin 116 gólt szerzett, a mostani szezonban pedig 27 mérkőzésen 6-szor volt eredményes Soproni Ligában.

Kovács Zoltán búcsút int az Újpestnek (MTI)

Kovács Zoltán búcsút int az Újpestnek (MTI)

Böjte Attila is távozik Újpestről, a védő átadólistára került, míg a korábbi hírek szerint hét játékos (Denis Dourandi, Györök Tamás, Juhár Tamás, Szasa Radulovics, Regedei Csaba, Sadjo Haman és Szalma Pál) szerződését nem hosszabbítják meg.

A keret tervezettnél nagyobb átalakításával indokolva az Újpest FC lemondta a szereplést az UEFA Intertotó-kupában, a helyén Honvéd szerepelhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik