Élet-Stílus

Lehmann visszatért Németországba

A német válogatott elsőszámú kapusának lejárt a megállapodása az Arsenalnál, így a Vfb Stuttgart ingyen szerezte meg. Jens Lehmann egyéves szerződést kötött az új munkáltatójával.

Az Arsenal francia trénere már tavaly decemberben jelezte, hogy nem akarják mindenképpen megtartani. „Már januárban elmehet, ha komoly kérője akad” – mondta Arsene Wenger. Komoly ajánlat azonban nem futott be, így a szeptemberben a kispadra szoruló portásnak nyárig kellett várnia, hogy új egyesületet találjon, mivel a londoniak nem akarták meghosszabbítani a szerződését.

A német sajtóban már hetek óra keringtek olyan pletykák, hogy a sváboknál folytathatja Jens Lehmann, és a hírek kedden délután igazolást nyertek. A Stuttgart egy hivatalos közleményben tudatta, hogy a következő szezonban náluk szerepel a 38 éves portás.

„Lehmannt szerettük volna kezdettől fogva megszerezni. Képességeit senki nem vitatja el, nagy nemzetközi rutinjával sokat segíthet a csapaton” – lelkendezett az új kapusáról a VfB edzője. Armin Vehnek nagy szüksége volt egy megbízható portásra, hiszen a szezon második felében elképesztő bakikat produkált Armin Schäfer, akinek a helyét átveszi a kezdőben Lehmann.

Lehmann már eddig is 329 Bundesliga-meccsen védett (Sport1)

Lehmann már eddig is 329 Bundesliga-meccsen védett (Sport1)

Lehmann egy évre szóló szerződést kötött a klubbal, a megállapodás anyag részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra. Német lapértesülések szerint kétmillió eurót fog kapni az elkövetkező idényben a portás, aki korábban a Schalke, az AC Milan és a Borussia Dortmund kapuját védte.

2003-ban igazolt az Ágyúsokhoz, ahol sokáig elsőszámú portásként számított rá Arsene Wenger. Legemlékezetesebb alakítását az Ágyúsok színeiben a 2005-ös Bajnokok Ligája döntőben nyújtotta Lehmann: a német portást negyedóra elteltével kiállították Samuel Eto’o buktatásáért. A finálét végül 2-1-re megnyerte a Barcelona a fiatal londoniak ellen.

Az utóbbi két szezonban egyre többször szorult a kispadra a német, majd a 2007/2008-as szezon elején néhány hajmeresztő hibát követően kikerült a kezdőből, és csak nagy ritkán kapott játéklehetőséget Wengertől.

Lehmann 55 meccsen védett eddig a nemzeti együttesben, amellyel jelenleg a szombaton kezdődő Európa-bajnokságra készül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik