Élet-Stílus

Szávay partnere kiejtette Sarapovát

A férfi világelső Roger Federer magabiztosan jutott tovább, a nők rangsorát vezető Marija Sarapova azonban alulmaradt honfitársával, Dinara Szafinával szemben a francia nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében. Szafina párosban is érdekelt, Szávay Ágnessel az oldalán. A meccsüket az esti órákban fejezik be.

Hétfő kora délután, 14:45-kor eleredt az eső Párizsban, ezért felfüggesztették a mérkőzéseket. Késő délutánig alig néhány mérkőzést tudtak csak befejezni a megszakítás miatt. A férfiaknál Roger Federer magabiztosan intézte el esőszünettel tarkított mérkőzésén a francia Julien Benneteau-t.

A világelső sorozatban negyedik alkalommal jutott be az év második Grand Slam-versenyének a negyeddöntőjébe, de a végső siker egyelőre nem adatott meg számára. Benneteau hazai közönség előtt alaposan megizzasztotta Federert, mind a három szettben elvette a svájci adogatását, ám ez még a szettnyeréshez sem volt elég.

Federer a következő fordulóban azzal a Fernando Gonzalezzel találkozik, akit a tavalyi Australian Open döntőjében három szettben legyőzött. A 24.-ként rangsorolt chilei a nyolcaddöntőben az amerikai Robby Gineprit verte.

Sarapova mumusa

A nőknél Szávay Ágnes párospartnere óriási bravúrt hajtott végre. Dinara Szafina szetthátrányban, 5:2-es állásnál sem adta fel, és meccspontról végül három játszmában búcsúztatta honfitársát.

Szafina már 2006-ban is kiejtette honfitársát a Roland Garroson (MTI/EPA)

Szafina már 2006-ban is kiejtette honfitársát a Roland Garroson (MTI/EPA)

Az első felvonás rövidítését Sarapova két játszmalabdát hárítva behúzta, a folytatásban viszont hamar brékelt Szafina. Jót tett a világelsőnek az egyórás esőszünet, és sorozatban öt gémet nyerve 5:2-re elhúzott. Justine Henint az utolsó meccsén elpáholó Szafina innentől kezdve felszabadultan játszott, és meccspontról kiegyenlített 5:5-re, majd a nyert szettek számát tekintve is.

A döntő játszmában egyre enerváltabban játszott Sarapova, és 2:2-es állásnál összezuhant, és képtelen volt mit kezdeni Szafina kőkemény alapvonal-ütéseivel. “A sikításaim miatt kifütyült a közönség, de nem tehetek mindenki kedvére, az nincs benne a munkaköri leírásomban. Sportoló vagyok, kimegyek a pályára és kihajtom a lelkemet is. A nézők jegyet vettek, hogy láthassanak, úgyhogy valamennyire el is kellene fogadniuk, nem? Egyébként a nyögéseimmel is csak próbáltam felpörgetni magam, dühösnek lenni valamire, de Dinara nagyon kemény ellenfél ezen a borításon” – nyilatkozta a 6:7, 7:6, 6:2-as vereséget követően Sarapova.

Pályán Szávayék

Némi csúszással elkezdődött Szávay Ágnes páros mérkőzése. A Vasas kitűnősége oldalán az orosz Dinara Szafinával eredetileg körülbelül 17 órától lépett volna pályára az ukrán Aljona Bondarenko, Katerina Bondarenko kettős ellen a 7-es pálya hétfői utolsó összecsapásán. Mivel azonban délután esett az eső, ráadásul Szafina hosszú meccsen győzte le egyesben a világelső Marija Sarapovát, a viadal honlapja szerint csak jelentős késéssel indulhatott a páros találkozó.

Hétfői eredmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik