Élet-Stílus

Nyíregyháza nyerte a Nemzeti Vágtát

Nyíregyháza lovasa, Suták Vanda nyerte meg a Budapesten először megrendezett Nemzeti Vágtát és az ezzel járó 30 millió forintos pénzjutalmat nevezőjének.

„Abszolút nem számítottam a győzelemre. Különösen azért, ami a középdöntőben történt, ahol négyszer visszahívtak minket a rajthoz. Elfáradt a ló, és nem gondoltam, hogy így össze tudja szedni magát” – nyilatkozta Suták Vanda. A győztes ötéves kora óta lovagol, 22 éves. Nyíregyházán lakik, de Budapesten tanul jogot. Saját Alexander nevű lován versenyzett a Nemzeti Vágtán.

A Vágta madártávlatból (fotó: www.civertan.hu)

A Vágta madártávlatból (fotó: www.civertan.hu)

A Nemzeti Vágtát hagyományteremtő szándékkal rendezték meg. Geszti Péter szeretné, ha jövőre is lenne. „Visszajelzésekből hallom – polgármesterektől, lovasoktól, magánemberektől, ismerősöktől, ismeretlenektől -, hogy mindenki boldog, örül ennek, és ez a legjobb dolog, amit megélhettünk”.

Nézze meg az FN Tudósító (stim) beszámolóját a Nemzeti Vágtáról

Nézze meg az FN Tudósító (stim) beszámolóját a Nemzeti Vágtáról

A verseny szabályai szerint az a település, amelynek önkormányzata befizette a kétmillió forintos nevezési díjat, és nyer a döntőn, az plusz ötmillió forintot is kap. Nyíregyházát megilleti ez az összeg, mert az önkormányzat állta a nevezési összeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik