Élet-Stílus

Mától zárva a Budai alsó rakpart egy része

admin
admin

2008. 06. 02. 07:00

Hétfőtől nem lehet közlekedni a Budai alsó rakparton a Lágymányosi híd és az Erzsébet híd között a Budai Duna-parti Főgyűjtőcsatorna építése miatt.

A főgyűjtőcsatorna kivitelezése az elmúlt hetekben a XI. kerületi Irinyi József utcában, valamint a Budai alsó rakpart Lágymányosi híd és Bertalan Lajos utca között lezárt szakaszán zajlott. Június 2-án további részeket zár le a kivitelező a rakparton, mivel a Szabadság híd irányában, az alsó rakpart további két pontján is folytatódik a munka. Így a Petőfi hídnál, a Bertalan Lajos utcai lehajtónál, valamint a rakpart Szabadság híd alatti részén nyit új munkaterületeket a kivitelező.

Az Erzsébet hídtól délre eső alsó rakparti szakaszt az év végéig egyik irányban sem tudják használni az autósok. A budai felső rakparton a dél felől északi irányba haladó autósok az Erzsébet híd alatt, a Rudas Fürdő közelében kialakított lehajtón tudnak lemenni az alsó rakpartra. Az alsó rakparton északról déli irányba közlekedők pedig az eddig is használt Döbrentei téri felhajtón tudnak feljönni a felső rakpartra.

Június 16-ától augusztus 20-ig a Műegyetem rakparton sem lehet majd közlekedni a 4-es metró kivitelezésének felgyorsítása miatt. A Gellért téren ideiglenes út épül, ezen keresztül haladhat majd a Budafoki út felől érkező autós forgalom.

A tervek szerint augusztus 1-jétől a Margit hídtól északra eső szakaszt is lezárják, itt az alsó rakpartot megemelik és kiszélesítik a folyó irányában 1 forgalmi sávval, körülbelül 1 200 méteres szakaszon, észak felé. Ezekkel a munkálatokkal egy időben a Margit híd budai hídfőjénél új közlekedési csomópontot is kialakítanak, új le- és felhajtó nyújt majd átjárási lehetőséget az alsó és felső rakpart között. A Margit hídi lehajtótól északi irányban zajló munkálatok – így az útlezárás is – várhatóan 2009. október végéig tartanak majd.

A Budai alsó rakpart Erzsébet híd és Margit híd közötti része sem mentesül az építkezés, illetve az útlezárás alól. Itt várhatóan 2008. augusztus végétől 2008. október végéig tart majd a kivitelezés. A munka a 19-es villamos pályája alatt zajlik majd, ezért azt pótló buszokkal kell majd helyettesíteni. A villamossíneket ezen a szakaszon felújítják.

A Budai alsó rakpart Margit hídtól délre eső részén előreláthatólag 2009. január 1-jétől lehet majd újra közlekedni, a Margit hídtól északra eső szakaszán azonban csak jövő ősztől.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.