Élet-Stílus

A Honvéd simán nyert a záráson

A bajnokságban tavasszal gyengén teljesítő, a kupadöntőben megalázó vereséget szenvedett Budapest Honvéd győzelemmel zárta a Soproni Liga 2007/2008-as kiírását. A Ferencváros kínlódva nyert az NB II-ben.

A Honvéd az új edzővel, Borgulya Istvánnal összeszedte magát a bajnokság utolsó mérkőzésére, és hazai pályán 4-1-re verte az élvonalnak búcsút intő Tatabányát. Bárányos lövése után a kapusról kipattanó labdára lecsapó Abraham góljával szerzett vezetést a kispesti csapat, amely végig fölényben játszott.

Jóllehet, a vendégek az 58. percben kiegyenlítettek, ám a Honvéd a hajrában háromszor is eredményes volt. Abraham előbb gólpasszt adott Bárányosnak, majd 16 méterről maga talált a kapuba, és a végén közelről Bárányos is duplázott.

Dobos Attila és társai győzelemmel zárták a bajnokságot (MTI)

Dobos Attila és társai győzelemmel zárták a bajnokságot (MTI)

A Siófok és Paks jó első, majd unalmas, kevés helyzetet hozó második félidőt produkált – ezért aztán igazságos döntetlen született (1-1). Igaz, hazaiak a legvégén megszerezhették volna a győztes gólt, de Magasföldi kapufát talált el.

A Kaposvár idén is megjavította a klubrekordot, az elmúlt két év hetedik helye után egy hellyel előrébb lépett Prukner-csapat, amely a REAC elleni 3-0-s győzelemmel búcsúzott a szezontól, míg Oláh duplázott.

Soproni Liga, 30. forduló:
BFC Siófok-Paksi FC 1-1 (1-1)
Gól: Melczer (36.), ill. Tamási (30.)

Budapest Honvéd-FC Tatabánya 4-1 (1-0)
Gól: Abraham (30., 75.), Bárányos (73., 91.), ill. Kovács (58.)

Gabona Trans Kaposvár-REAC 3-0 (0-0)
Gól: Oláh (49., 58.), Nikolics (88.)

Szombaton játszották:
DVTK-Borsodi – Győri ETO 1-3
DVSC-TEVA – Újpest FC 3-1

Pénteken játszották:
Vasas-Nyíregyháza 3-1
MTK Budapest-FC Sopron 3-0 – mérkőzés nélkül

Hétfő:
ZTE FC-FC Fehérvár, 18:00

NB II, Keleti csoport, 30. forduló:
Baktalórántháza-Ferencváros 1-2 (1-0)
Gól: Saliga (36.) ill. Lamine (63.), Shaw (89.)
Kiállítva: Bodnár (13., Baktalórántháza)

Győzelemmel zárt a Fradi

A Ferencváros kínlódva nyert Baktalórántházán, annak ellenére, hogy a 13. perctől emberelőnyben futballozott. A hazaiak ugyanakkor még így is megszerezték a vezetést. A Fradi a 63. percben Lamine révén egyenlített, majd a 89. a fordítás is sikerült – a 8 méterről kapuba fejelő Shawnak köszönhetően. Mivel a Szolnok idegenben 3-0-ra nyert a Tuzsér ellen, a zöld-fehérek a harmadik helyen zártak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik