Élet-Stílus

Talmácsi hetedik lett Mugellóban

A 125 kcm-es géposztályban Talmácsi Gábor a hetedik időt érte el a gyorsaságimotoros-vb hatodik, olaszországi futamának első időmérő edzésén. A nedves aszfalton hibázott a világbajnoki címvédő, de az utolsó körével felzárkózott a legjobbak mögé.

Talma, aki szerdán ünnepelte 27. születésnapját a délelőtti szabadedzésen remekül ment, és szokása szerint az utolsó másodpercekben teljesítette a leggyorsabb körét (2:15.749 p) a 5,245 km-es mugellói pályán. A magyar pilótánál csak a spanyol Pol Espargaro volt gyorsabb. “Kezdetnek nem is rossz” – mondta az MTI-nek a tréning után Talmácsi. “Az elején még kissé vizes volt a pálya, ám az idő haladtával egyre szárazabb lett, megszoktam és akkor már bátran lehetett menni rajta.”

Espargaro egyelőre legyőzhetetlen

Az első időmérőn már nem ment olyan jól a címvédőnek. Talma ekkor is a tréning utolsó percében repesztett a leggyorsabban (2:19.698 p). Az első helyen, akárcsak délelőtt a spanyol Pol Espargaro végzett, a második a brit Scott Redding lett, míg a harmadik pozíciót a világbajnoki pontversenyben éllovas francia Mike di Meglio szerezte meg.

Száraz időben borulhat az eddigi sorrend (MTI/EPA)

Száraz időben borulhat az eddigi sorrend (MTI/EPA)

Nem sokkal az első időmérő előtt alaposan rázendített az eső és az egész edzés alatt zuhogott, így azután a bátrabbak közül sokan elcsúsztak. Talmácsi jól kezdett, hosszú ideig a második volt, majd visszacsúszott egészen a huszadik helyig, ám a zárás előtt néhány pillanattal sikerült egy nagyon gyors kört teljesítenie és ezzel felzárkózott az élvonal mögé.

Hibázott Talma

“Az eső ellenére nem óvatoskodtam, mentem, ahogy lehetett, ám sajnos a motor nem volt elég friss, hiányzott belőle az erő” – mondta az MTI-nek az időmérő edzés után Talmácsi Gábor. “Az utolsó körben, különösen az első szakaszban már nagyon gyors voltam, ám utána azonban hibáztam, kisodródtam és ezzel értékes időt veszítettem. Remélem, szombaton, ha az eső is eláll, már jóval gyorsabb leszek.”

A 250 kcm-esek első időmérő edzésén a hazai közönség egyik kedvence, Mattia Pasini nagy fölénnyel utasította maga mögé vetélytársait a változatlanul szakadó esőben, míg Tóth Imre a tizedik helyen zárt.

Mugello, Olasz Nagydíj
125 kcm, 1. időmérő edzés:
1. Pol Espargaro (spanyol, Derbi) 2:18.932 p
2. Scott Redding (brit, Aprilia) 2:19.137
3. Mike di Meglio (francia, Derbi) 2:19.238
…7. Talmácsi Gábor (Aprilia) 2:19.698

250 kcm, 1. időmérő edzés:
1. Mattia Pasini (olasz, Aprilia) 2:05.711 p
2. Marco Simoncelli (olasz, Gilera) 2:06.638
3. Hector Barbera (spanyol, Aprilia) 2:06.707
…10. Tóth Imre (Aprilia) 2:09.289

A rajtsorrend két időmérő alapján áll össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik