Élet-Stílus

Ibrahimovic a Barcában?

Noha jó ideje kész tényként kezelték, hogy Josep Guardiola lesz az FC Barcelona új vezetőedzője, a tréner csak most írta alá kétéves szerződését a katalánok futballcsapatához. Eközben egyre valószínűbbnek tűnik, hogy klubhoz érkezik Zlatan Ibrahimovic - Samuel Eto’óért cserébe.

Csütörtökön szakember ügynöke és a klub igazgatói többórás tárgyalásokat követően minden részletben megegyeztek, majd hivatalosan is bejelentették, hogy a következő szezonban Guardiola lesz a Barca új trénere. A megállapodásról semmilyen információ nem szivárgott ki, csak annyit lehet tudni, hogy a 37 éves edző két évre írt alá.

A szerződés aláírásával Guardiola folytathatja a munkát gárda B együttesével a rájátszásban. A tartalékok a fiatal szakember irányításával veretlenül fejezték be az alapszakaszt, és mindössze két mérkőzésen nem nyertek.

Guardiola kinevezése komoly változásokat hozhat a klubnál, amely az elmúlt két szezonban a rengeteg sztárjátékos ellenére messze az elvárások alatt teljesített. A szakmai stáb mellett a keret is is alaposan megritkul, hiszen Frank Rijkaard mellett Deco, Ronaldinho, Edmilson, Lilian Thuram és Gianluca Zambrotta is búcsút int a Camp Nounak.

Jövőre már Barcelonában ontja a gólokat? (Getty)

Jövőre már Barcelonában ontja a gólokat? (Getty)

A Barca vezetői nem sokáig tétlenkedtek, és nekiláttak, a keret feltöltésének. Seydou Keita az egyesület első új szerzeménye. A 28 éves mali támadót 14 millió euróért vásárolták meg a Sevillától. Kedden pedig a néhány éve még a Barcelona tartalékcsapatában szereplő Gerard Pique is aláírt.

A legfrissebb hírek szerint elképzelhető, hogy a következő szezontól Zlatan Ibrahimovic is a katalánoknál futballozik. Az Inter támadóját az elmúlt hetekben már „eladták” a sajtóban a Barcának, de sokáig semmi konkrét információi nem szivárgott ki.

Pénteken aztán a svéd válogatott támadó ügynöke bejelentette, hogy a két klub között megindultak a tárgyalások Samuel Eto’o és Zlatan Ibrahimovic cseréjéről. “Ha megegyezik a két egyesület, akkor fontolóra vesszük a katalánok ajánlatát” – közölte Mino Raiola. A Ibrahimovic nem egyszer hangoztatta már, hogy szívesen játszana a spanyol vagy az angol bajnokságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik