Élet-Stílus

Csatárt igazolt a Juventus

Hosszas huzavona után a Juventushoz szerződött Amauri, a Palermo brazil labdarúgója. Cassanót végleg megszerezte a Sampdoria, az Internazionale labdarúgócsapatának csütörtökön menesztett vezetőedzője, Robero Mancini pedig ügyvédhez fordult menesztése miatt.

Hosszú hetek után végre megállapodott egymással a Palermo és a Juventus, így a következő szezonban már a torinóiaknál indul gólvadászatra a brazil Carvalho de Olieira Amauri “A csatár pénteken négyéves szerződést kötött a klubbal” – áll a torinóiak hivatalos honlapján. A bajnoki harmadik, azaz a következő szezonban a Bajnokok Ligájában is érdekelt Juventus 22,8 millió eurót fizetett a támadóért. A pénz egy része visszakerült az Öreg Hölgyhöz, miután a palermóiak 7,5 millió euróért megszerezte az egyszeres olasz válogatott Antonio Nocerinót.

A 27 éves Amauri az elmúlt szezonban 15 bajnoki gólt lőtt, s a következő idényben a Serie A gólkirályával, Alessandro Del Pieróval (21 találat), valamint David Trezeguet-vel (20) és Vincenzo Iaquintával (8) kell megküzdenie a kezdőcsapatba kerülésért.

Cassanóról ingyen lemondtak

Végleg megszerezte Antonio Cassanót a Sampdoria labdarúgócsapata, amelyben az elmúlt szezonban a Real Madrid kölcsönjátékosaként szerepelt az olasz válogatott támadó. A királyi gárda nem hozta nyilvánosságra az átigazolás pontos részleteit, de sajtóértesülések szerint ingyen engedték át a csatár játékjogát a genovai gárdának.

Meghívta a Donadoni Eb-keretbe (MTI/EPA)

Meghívta a Donadoni Eb-keretbe (MTI/EPA)

A 25 éves Cassanót 2006 januárjában 5,5 millió euróért szerezte meg a Real Madrid az AS Romától, de a futballista soha nem lett állandó csapattag, s mivel tavaly augusztusban távozni akart a spanyol fővárosból, végül a Sampdoriánál kötött ki kölcsönben.

Mancini ügyvédhez fordult

A 43 éves menesztett szakember elfogadhatatlannak tartja a klub indoklását. A milánói egyesület azért küldte el a sikertrénert, mert az márciusban, a Bajnokok Ligája-búcsút követően kijelentette, hogy az idény végén távozik. A szakember ügyvédje, Stefano Gagliardi szerint ez az érvelés túl késői május végén.

“Minden kontraktusban benne van, hogy rendkívül történés esetén mindkét félnek tíz napja van megtenni a megfelelő lépéseket, ez esetben pedig hónapokról beszélünk” – mondta Gagliardi az ANSA olasz hírügynökségnek. A 43 éves Mancini kijelentette: ő csak a jó hírnevét szeretné megőrizni, amit most az Inter megpróbál bepiszkítani a hamis állításaival.

A szakember 2004-től irányította a gárdát, amely ezalatt 3 bajnoki címet, 2-2 hazai kupagyőzelmet és szuperkupát söpört be, azaz az 1995-től íródó Moratti-éra nyolc trófeájából hét az ő nevéhez köthető. Az olasz sajtó már biztosra veszi, hogy utódja a portugál José Mourinho lesz, Mancinit pedig egyes lapok éppen Mourinho korábbi csapatával, az elbukott Bajnokok Ligája-döntő után Avram Granttől megváló Chelsea-vel hozták hírbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik