Élet-Stílus

Cassano és Del Piero az olasz kezdőben?

Bár az olasz hadrend nem a rugalmasságáról híres - időtlen idők óta a sok sikert hozó 4-4-2 vagy a 4-3-1-2 határozza meg az azzurrók taktikáját -, Roberto Donadoni a háromcsatáros hadrenden gondolkodik.

Az olasz szövetségi kapitány már az Eb-selejtezők során is rendszeresen próbálgatta a két szélső meg egy előretolt ék (rendszerint Toni) formációt, s úgy tűnik, a Belgium elleni pénteki utolsó felkészülési mérkőzésen is három támadó rohamoz majd Firenzében.

A meglepetés: több mint valószínű, hogy Del Piero és Cassano játszik majd a Bayern München bombázója mögött.
„Mindketten kiváló kondícióban vannak, s ez nagy örömre ad okot” – magyarázta Donadoni. „Belgium ellen mindenki kap majd valamennyi lehetőséget.”

Cassano és Del Piero dekázgat az olaszok edzőtáborában (Getty)

Cassano és Del Piero az olaszok edzőtáborában (Getty)

A Juventus éa a Sampdoria ásza mellett a selejtezőkön a munka dandárját elvégző Di Natale és Camoranesi is lehetőségre vár, alighanem a második sansszal.
„Még nem döntöttem, de háromcsatáros támadás esetén úgy érzem, a legerősebbek akkor lehetünk, ha Del Piero játszik a balszélen és Cassano a jobbon, igaz, Antonio a baloldalon is otthonosan érzi magát.”

Donadoni ugyanakkor a teljes kerettel elégedett, s külön kiemelte, hogy játékosai talán legfőbb erőssége sokoldalúságuk, az, ahogy akár mérkőzés közben is képesek váltani – akár egy más taktikai formációban is.

„Sok felállást gyakoroltunk, még az Olaszországban istenkáromlásnak tartott háromvédős játékot is. Mindez később a javunkra válhat. A belgák elleni mérkőzésből ugyanakkor nem lehet kiindulni, ez az utolsó felmérő, de elsősorban mentális és nem fizikai szempontból. Öt napja gyakorolunk együtt, a hátralévő időben még sok minden változhat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik