Élet-Stílus

Szombatig kapott ultimátumot Huszti

Az elkövetkező napokban eldől, hogy a magyar válogatott középpályása meghosszabbítja-e a 2009 nyarán lejáró szerződését Hannoverben. A klub új ajánlatot tett Huszti Szabolcsnak, akinek szombatig kell döntenie.

A német élvonalbeli bajnokság középmezőnyében végző csapat egyik alapembere, és egyben legeredményesebb (10 gól, 8 gólpassz) tagja volt az idei szezonban Huszti Szabolcs, aki ennek ellenére az egyik legrosszabbul megfizetett hannoveri futballista.

A klubja már most szeretné meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését, ám a játékos egyelőre még nem döntött. A Bild információi szerint a Hannover megduplázná a jelenlegi 800 ezer eurós bérét, és éves szinten 1,5 millióval (plusz juttatásokkal) próbálja marasztalni Husztit.

A társak is szeretnék, ha maradna (MTI/EPA)

A társak is szeretnék, ha maradna (MTI/EPA)

„Szeretnénk végre pontot tenni az ügy végére” – nyilatkozta a hannoveriek sportigazgatója. „Megtettük utolsó ajánlatunkat, ennél többet nem akarunk érte fizetni. Most a játékoson a sor, hogy végre eldöntse, mit akar. Örülnénk ha május végéig ezt megtenné” – mondta Christian Hochstätter.

Az új ajánlattal kapcsolatban a Nemzeti Sport megkereste Huszti ügynökét, Filipovics Vladant, aki a pénzügyekről nem akart nyilatkozni. „A két fél álláspontja továbbra is messze van egymástól. Mi már októberben jeleztük, hogy mit szeretnénk, ha azt a klub teljesíti, már rég megegyeztünk volna” – nyilatkozta a sportnapilapnak a játékos ügynöke, akit Spanyolországból és Németországból is kerestek.

A hannoveri szurkolók mindenesetre a magyar játékos mellé álltak. Nevetségesnek és szégyenteljesnek tartják a Bildben megjelenő olvasói levelekben, hogy a csapat legjobbja a csereembereknél is kevesebbet keres.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik