Élet-Stílus

Szávay sikerrel vette a második kört

Az eső miatt a tervezettnél később léphetett pályára Szávay Ágnes a Roland Garroson, de a csúszás nem zavarta meg. Remekül kezdett a világranglistán 13. magyar játékos, hiszen rögtön elvette riválisa adogatását. Lisicki azonban azonnal “visszabrékelt”, 4-4-ig pedig mindkét játékos hozta saját adogatását. Ekkor ismét Szávay törte meg a mérkőzés menetét – és vette el ellenfele szerváját – , de Lisicki ismét felpörgött és egyenlített, végül jöhetett a rövidítés, amelyet Szávay könnyedén nyert.

A folytatásban egészen 3-3-ig fej fej mellett haladtak a felek, ekkor azonban a magyar játékos hozta a saját adogatását, majd pillanatok alatt elvette Lisickiét, így a mérkőzésért szerválhatott: ezt a lehetőséget már nem szalasztotta el és magabiztosan nyert.

Reméljük tartós a jó forma (MTI/EPA)

Reméljük tartós a jó forma (MTI/EPA)

Szávay a nyolcaddöntőbe jutásért a világranglistán 87. cseh Petra Kvitovával találkozik. A két játékos korábban még nem találkozott egymással.

Hullanak a kiemeltek

A csütörtöki nap legnagyobb szenzációját a világranglista 145. helyén álló Jeremy Chardy szolgáltatta. A hazai pályán szereplő francia játékos óriási meglepetésre öt szettben búcsúztatta a hatodik helyen kiemelt David Nalbandiant.

Az argentin játékos az első két szettet 82 perc alatt könnyedén behúzta, a harmadik felvonás hatodik gémjében viszont elveszítette az adogatását. A francia szurkolók frenetikus biztatása mellett egyre pontosabban ütött Chardy, és a folytatásban valósággal leteniszezte ellenfelét. A döntő, ötödik szettben ugyan Nalbandian brékelte a szabadkártyás ellenfelét, de képtelen volt az előnyét megtartani, és végül három óra elteltével vesztesként távozott a pályáról.

Szenvedett Nalbandian (AP)

Szenvedett Nalbandian (AP)

Nalbandian mellett a hetedikként rangsorolt James Blake sem élte túl a második fordulót. Az amerikai teniszező négy szoros szettben kapott ki Ernests Gulbisztól. A világranglistán csak a 80. helyen szerénykedő lett az idei évben harmadik alkalommal nyert egymás után két meccset.

Mauresmo is kipottyant

Az első játszmát rövidítésben hozta Gulbisz, a második felvonást egy brékhátránnyal elbukta, a folytatásban viszont már az ő akarata érvényesült, és végül 7:6, 3:6, 7:5, 6:3-ra búcsúztatta az amerikait.

A nőknél Jelena Jankovic és Venus Williams két sima szettben hozta a kötelezőt, a hazai közönség nagy bánatára viszont nem bírt a selejtezőből érkezett Carla Suarez Navarróval a huszonkettedikként rangsorolt Amelie Mauresmo.

Csütörtöki eredmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik