Élet-Stílus

Ráfizet az edzőváltásra az Inter

Az olasz lapok számításai szerint mintegy 57 millió euróba kerülne a bajnok Internazionale labdarúgócsapatának, ha Roberto Mancini vezetőedzőt Jose Mourinho váltja a kispadon. Az olasz szakember eközben hazugnak nevezte a klub elnökét.

Roberto Mancini fizetése évi hatmillió euró, és a szerződése még négy évig érvényes, ezért menesztése esetén 24 millió jár neki – írja az MTI. Mourinho fizetése több lap szerint is 9 millió euró lesz évente, és hamarosan három évre ír alá. További hatmilliót kellene Mancini távozása esetén a szakmai stáb többi tagjának kifizetni.

Massimo Moratti klubelnök kedden találkozott Mancinivel, a megbeszélés azonban csak 25 percig tartott. Ezután a tréner ügynöke annyit mondott, véget ért Mancini milánói pályafutása.

Már készül az új feladatra Mourinho (AFP)

Már készül az új feladatra Mourinho (AFP)

A szakember viszonya azt követően romlott meg Morattival, hogy Mancini a Liverpool ellen elbukott Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő után a lemondását fontolgatta, majd meggondolta magát. Mások szerint az elnök már januárban el akarta küldeni a trénert, mert az kihagyta a csapatból Luis Figót.

Menesztését követően Mancini egy rádióinterjúban élesen támadta egykori munkaadóját. „Már januárban el akart küldeni, majd hónapokon keresztül a szemembe hazudott annak ellenére, hogy soha nem kritizáltam” – mondta a csalódott szakember a Radio Radio TV-nek.

Eközben Mourinho a La Gazzetta dello Sport című lapban már arról beszélt, kikkel erősítené meg az Internazionale keretét a következő szezonra. A portugál tréner Didier Drogbát és Frank Lampardot is megpróbálja majd nyáron Milánóba csábítani.

Mancini sem marad munka nélkül, a lap úgy tudja, hogy az olasz Avram Grant helyét foglalja majd el a Chelsea kispadján.

henk ten caténak is mennie kell

Nem sokkal Avram Grant vezetőedző menesztése után segítőjét, a holland Henk Ten Catét is elküldte a Chelsea labdarúgócsapata. A korábban az MTK-t is irányító holland szakember tavaly októberben az Ajax Amsterdamnál betöltött vezetőedzői állását hagyta ott a Chelsea kedvéért. Az 53 éves Henk Ten Cate kontraktusa 2010-ig szólt volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik