Élet-Stílus

Jankulovski az év játékosa Csehországban

Csehországban átadták a 2007-es esztendő legjobb labdarúgóinak járó díjakat. A felnőttek között 1990 után ismét egy hátvéd, a Milant erősítő Marek Jankulovski végzett az élen.

1990, Ján Kocián győzelme után 17 évet kellett várni arra, hogy ismét egy hátvéd érdemelje ki a legjobb cseh futballistának járó elismerést. A 31 éves Jankulovski a Chelsea kapusát, Petr Cech-et és a 2006-os győztes Tomas Rosickyt megelőzve végzett az élen.

A szélső bekk a 2006-os világbajnokság után ismét magára találó válogatottban, illetve a 2007-es BL-győztes Milan színeiben mutatott játékának köszönhetően söpörte be a legtöbb voksot.

jankulovski 2007-ben BL-t nyert a Milannal (Getty)

Jankulovski 2007-ben BL-t nyert a Milannal (Getty)

Az edzők vetélkedőjét megnyerő Karel Brückner szövetségi kapitány újabb díjjal lett gazdagabb: 2006-ban elért második helyezésétől eltekintve (akkor Vitezslav Lavicka nyert) 2001-től birtokolja a legjobb cseh szakembernek kijáró titulust.

Kint jár a foci-Eb helyszínein? Van egy fotója, videója, tudósítása az előkészületekről? Töltse fel az FN Tudósítóba, hogy az Ön tudósítása is az FN Címlapjára kerüljön!

A fiatalok között az Eintracht Frankfurt 21 éves támadója, Martin Fenin nyert. A júniusi Európa-bajnokságra készülő cseh válogatott legközelebb pénteken, Skócia ellen lép pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik