Élet-Stílus

Az Eb-labdára panaszkodnak Buffonék

A június 7-én kezdődő osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokság hivatalos labdájára panaszkodnak a világbajnok olasz válogatott kapusai. Buffon nem aggódik a kemény csoportellenfelek miatt, elmondása szerint győzni mennek a kontinenstornára.

„Ez rosszabb, mint amellyel a 2006-os németországi vb meccsein kellett játszani” – mondta Marco Amelia, a Serie A-ból kiesett Livorno hálóőre. „Akik sok gólt akarnak látni, biztos elégedettek lesznek, ezeket szinte lehetetlen megfogni.”

Nem elégedett a labdával az olaszok első számú kapusa, a Juventusban védő Gianluigi Buffon sem. „Talán sikerül megszoknunk, de nem lesz könnyű. Egyszerűbb és biztonságosabb lesz kiütni, mint megpróbálni megfogni a labdákat. Én azonban nem aggódom, egy jó kapuson semmilyen labdával nem lehet kifogni, és én jónak tartom magam.”

Magabiztosan várják az Eb-rajtot (AP)

Magabiztosan várják az Eb-rajtot (AP)

A 30 éves portás arról is beszélt, hogy mennyiben más az olaszok felkészülése a két évvel ez előtti világbajnokság képest. A németországi vébé előtt történetének egyik legnagyobb botránya rázta meg az olasz labdarúgást. „Teljesen más körülmények között dolgozhatunk. A szurkolók ezúttal mellettünk állnak, tisztelik a csapatot. Két évvel ezelőtthöz képest csak az nem változott, hogy a csapat mindenképpen győzni akar” – nyilatkozta Buffon.

Az olaszok a C csoportban szerepelnek a június 7-én kezdődő kontinenstornán a francia, a holland és a román válogatottal. „A legnehezebb csoportba kerültünk, de ez részben annak is köszönhető, hogy mi, a világbajnokok ott játszunk. Nem izgulunk különösebben, ismerjük és tiszteljük a riválisainkat” – mondta a Juventus hálóőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik