Élet-Stílus

Verekedés Kahn búcsúmeccsén (videó)

Százhúszezer néző előtt búcsúzott az Indiában túrázó Bayern München labdarúgócsapatától Ottmar Hitzfeld vezetőedző és Oliver Kahn, az együttes kapusa. A német bajnok a távozó veterán pótlására a portugál Benficától igazolhat.

Kahn 55 percig állt a kapuban az indiai bajnokság negyedik helyezettje, az AC Mohun Bagan ellen Kalkuttában 3-0-ás bajor győzelemmel végződött mérkőzésen. A kalkuttai a meccsen ült utoljára a müncheniek kispadján Ottmar Hitzfeld vezetőedző, aki július 1-től a svájci válogatott szövetségi kapitánya lesz.

Az első búcsúmeccs

A német hálóőr a szünetben különböző díjakat és kupákat vehetett át, valamint megajándékozták egy 8640 gyémánt darabból összerakott trófeával is. A lecserélt kapus a búcsú előtt egy tiszteletkört futott, a nézők felállva ünnepelték. A kapus részére augusztusban a müncheni Allianz Arénában rendeznek egy külön búcsúmeccset is, melyen a Bayern München ellenfele a német válogatott lesz.

Az ünnepi hangulatban kezdődött találkozó a hajrában kis híján félbeszakadt, amikor Breno, a müncheniek fiatal brazil futballistája beleszállt ellenfelébe. Brenót kiállították, az egymással összeverekedő játékosokat a játékvezető az asszisztensek segítségével választotta szét.

Ki lesz az utód?

A német portás pótlására a bajorok lapjelentések szerint a Benficánál második számú hálóőrét nézték ki. Hans-Jürgen Butt neve nem cseng ismeretlenül a Bundesligát figyelemmel kísérők számára, a német portás hosszú éveken keresztül a Hamburger SV-nál, majd a Bayer Leverkusennél védett.

A 34 éves Butt tavaly nyáron igazolt a Benficához, de idén többnyire csak a kispadot koptatta. A portugál Eb-keretben is szereplő Quim mellett mindössze egyetlen egy alkalommal szerepelt a csapatban. A portás szerződése 2009-ig szól, de Butt már nyáron szívesen távozna, akiért a Bayernnek becslések szerint 1,5 millió eurót kellene fizetnie. A bajoroknál sem lenne bérelt helye a kezdőben, a klub vezetői ugyanis a 24 éves Michael Rensingre számítanak első számú hálóőrként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik