Élet-Stílus

Milliókat buktak Räikkönen miatt

Kimi Räikkönen szerencsétlen belemenése miatt a Force India csapat nemcsak egy szép helyezéstől, de milliós bevételtől is eleshetett. A négyszeres világbajnok, Alain Prost Monacóban elárulta, hogy megfontolná az FIA elnöki posztjának betöltését, pontosabban szívesen irányítaná a nemzetközi motorsportot.

A Monacói Nagydíjon Adrian Sutil kiváló versenyzéssel a futam végére a negyedik helyig küzdötte fel magát a Force Indiával, a kockás zászlóig azonban nem jutott el, mert Kimi Räikkönen egy elrontott fékezés után hátulról belerohant, így fel kellett adnia a versenyt.

Ha a német célba ért volna negyedikként, a Force India öt pontot zsebelt volna be, amivel utolérték volna legközelebbi riválisukat, a Toro Rossót. A kieséssel azonban nemcsak a szép eredménytől és az öt ponttól esett el a csapat, az év végi pénzosztásnál súlyos milliók is bánhatják a szerencsétlen esetet.

Millióktól eshetnek el (vezess.hu)

Millióktól eshetnek el (vezess.hu)

A csapatfőnök, Colin Kolles szerint drága ütközés volt a vasárnapi, akár ötmilliót is veszíthettek: “Pontosan nem lehet megmondani a pénzügyi következményeket, de ha a csapat hátrébb végez a bajnokságban, akkor egyértelműen milliókról, akár ötmillióról van szó” – mondta Kolles.

Hogy milyen pénznemről beszélt a Force Indiá-s főnök, az nem világos, de már akkor is sokat buktak, ha dollárról van szó, ha pedig euróról, akkor az már a másfélszerese, ha pedig fontról, akkor kétszerese az ötmillió dolláros veszteségnek. Forintban 780 milliótól másfél milliárdig terjedhet az összeg.

Räikkönen azóta egyébként bocsánatot kért a csapat által Monaco hősének kinevezett Sutiltól, aki belátta, hogy a világbajnok nem szándékosan lökte ki.

—-Prost váltaná a botrányhőst—-

A négyszeres világbajnok, Alain Prost Monacóban elárulta, hogy megfontolná az FIA elnöki posztjának betöltését, pontosabban szívesen irányítaná a nemzetközi motorsportot.

A Forma-1 második legsikeresebb versenyzője, a négyszeres világbajnok, Alain Prost a monacói versenyhétvégén bejelentette, hogy el tudja magát képzelni a szexbotrányba keveredett FIA-elnök, Max Mosley helyén – pontosabban egy új poszton, szerinte ugyanis az lenne a legjobb, ha a szervezet kettéválasztaná az autóipari és a motorsport-tevékenységét.

A Professzor bejelentkezett (vezess.hu)

A Professzor bejelentkezett (vezess.hu)

“Ha így tennének, akkor megfontolnám, hogy segítsem az FIA-t a sport oldalán. Ha csak a sportot kellene irányítani, az nekem tökéletesen megfelelne” – mondta az 53 éves francia versenyzőlegenda.

A Professzor, aki 1997 és 2001 között a saját F1-es csapatát is irányította, és a sportról is határozott véleménye van, azt mondja, hogy könnyen mehetne neki a munka. “Jól ismerem az FIA-t, tudom, hogyan működik a Motorsport Világtanács, és a Forma-1-bizottság.”

Prost azzal indokolta a megszólalását, hogy aggódik a Mosley és Bernie Ecclestone között kibontakozó hatalmi harc miatt.”Nem vagyok nyugodt, nagy baj lesz, ha pár héttel egy fontos döntés előtt háború tör ki” – mondta az egykori bajnok.

Max Mosley sorsáról egy hét múlva, Párizsban dönt majd az FIA rendkívüli közgyűlése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik