Élet-Stílus

Lovasi saját fesztivált gründolt

„Fishing on Orfű” néven - a hazai fesztiválpalettán egyedülálló - alterfesztet szervez Lovasi András, a Kispál és a borz, valamint Kiscsillag zenekar frontembere Orfűn. Fellép a hazi zenei élet krémje, Rátgéber pedig át fogja ugrani a tavat. Videó!

A június 19-én induló háromnapos rendezvényen hazai alternatív csapatok adják egymásnak a mikrofont. A koncertek mellett egyéb programok is várják a nagyérdeműt: Rátgéber László kosárlabdaedző és követői például a fesztivál első napján kísérlik meg átugrani az orfűi tavat.

Orfű a Baranya megyei Hegyháton, a Mecsek hegység északnyugati “hátánál”, Pécstől 15 kilométerre elhelyezkedő üdülőfalu. A település neve nemcsak az üdülni vágyóknak jelent valamit, de a Kiscsillag zenekar révén az alterock világ is tudja, hogy lehet itt – egyebek mellett – horgászni. Lovasi azonban lakhelyére most – hagyományteremtő szándékkal alternatív zenekarokat hívott, így Orfű hamarosan a hazai alternatív zenei szcéna egy fontos helyszíne lehet.

A fesztivál karaktere ilyen módon egyedülálló, hiszen a legtöbb fesztivál minden stílusból megpróbálja a húzóneveket megnyerni, a Fishing on Orfű Alterfeszt azonban csak e – bár elég tágan értelmezett – műfaj „klasszikus hőseit” és a fiatal feltörekvőit hívja meg Orfűre. „A tehetségkutató színpad mellet két párhuzamos színpad működik majd, és mikor az egyiken a koncertnek vége, kezd egy zenekar a másikon, és így nem lesz átszerelési szünet” – monda Lovasi a műsorstruktúráról.

Rátgéber és Lovasi a Kiscsillag klipjének forgatásán (Fotó: MTI)

Rátgéber és Lovasi a Kiscsillag klipjének forgatásán (Fotó: MTI)

A rendezvényen lesz tóátugrás és kishableánycsókja is, de leginkább mégsem a performanszokért érdemes elmenni, hanem a Pál Utcai Fiúkért, az Üllõi Úti Fuckért, a Quimbyért, a P.A.S.O.-ért, a Vad Fruttikért, a Kaukázusért, valamint természetesen a Kispál és a borzért és a Kiscsillagért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik