Élet-Stílus

Hét góllal nyert a Loki a kupadöntőben

Noha a visszavágó még hátravan, már eldőlt, hogy 2008-ban a Debrecen együttese nyeri a labdarúgó Magyar Kupát. A Loki a finálé első találkozóján ugyanis rekordgyőzelmet aratott, 7-0-ra verte idegenben a Honvédot.

A tavalyi kupafinálét is e két csapat vívta, akkor a Honvéd büntetőkkel múlta felül a Debrecent. Az idén a kiírás értelmében két mérkőzést dönt a kupa sorsáról. Az első találkozón azonban kiderült, kár volt változtatni; a visszavágó teljesen érdektelenné vált, miután a Debrecen az odavágón alaposan „kupán vágta”, 7-0-ra verte a Budapest Honvédot a Bozsik-stadionban.

Amíg a Loki játékosai örömfutballal rukkoltak elő, addig a kispestiek kevés lelkesedéssel, annál több hibával futballoztak. A játék képe alapján nem volt meglepő, hogy a vendégek már az első félidőben eldöntötték a meccset, egyben a kupa sorsát.

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat (Galéria)

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat (Galéria)

A 9. percben Leandro lőtt szabadrúgásból a bal felsőbe (Tóth Iván csak beljebb tudta segíteni a labdát), majd a 17. percben egy elképesztő védelmi baki, illetve az azt követő labdaszerzés után újfent a brazil születésű támadó került helyzetbe. Tóth ugyan védte a lövését, de Rudolf fejesével szemben már tehetetlen volt. Mint ahogy az egész kispesti csapat…

Jóllehet, a hazaiaknak is akadt helyzetük, ugyanakkor a kapu előtt határozatlanok voltak – Filó közeli lövése után Bernáth a gólvonalról mentett, később ugyanő a labda mellé fejjelt.

Az ellenfelét minden szempontból felülmúló DVSC Czvitkovics szabadrúgásgóljával növelte az előnyét. S tegyük hozzá, ha Rudolf pontosabb, és nem a kapufát találja el, vagy ha Kiss Zoltán nem szórakozza el a ziccerét, a Loki már az első félidőben kiüthette volna a tavasszal a bajnokságban is gyengélkedő riválisát. Noha a Honvéd némileg felpörgette a játékát a második félidő elején, a K.O. nem maradt el.

Tóth Iván hétszer kapitulált (Kattintson!)

Tóth Iván hétszer kapitulált (Kattintson!)

Igaz, Adewunmi kiállítása miatt az 58. perctől tíz emberrel játszott a Honvéd, majd a hajrában Dobosnak is villant a piros lap. Kouemaha mesterhármassal büntetett: előbb tizenegyesből volt eredményes, majd egy szép akció végén 10 méterről lőtt az üres kapuba, végül közelről passzolt a hálóba. A kameruni csatár mellett Czvitkovics is betalált (8 méterről lőtt a jobb alsóba), így ő két góllal járult hozzá a DVSC 7-0-s sikeréhez, amely a MK-döntők történetének legnagyobb arányú győzelme.

„Erre senki sem gondolt. Azt kértem a játékosoktól, hogy idegenben is határozottan, támadófelfogásban futballozzanak. Olyan eredményt szerettünk volna elérni, hogy a visszavágón legyen esélyünk a trófea megszerzésére. Mindenki nagyszerű teljesítményt nyújtott. A Debrecen ma bebizonyította, hogy erős csapat” – nyilatkozta Herczeg András, a DVSC klubmenedzsere a meccset közvetítő Sport TV-nek.


Az eredmény önmagáért beszél (MTI)

Az eredmény önmagáért beszél (MTI)


Magyar Kupa, döntő, 1. mérkőzés:

Budapest Honvéd – DVSC-TEVA 0-7 (0-3)
Bozsik Stadion, 2200 néző. V.: Kassai
Gól: Leandro (9.), Rudolf (17.), Czvitkovics (29., 82.), Kouemaha (58., 77., 89., az elsőt 11-esből),
Kiállítva: Adewunmi (58.), Dobos (73.)
Honvéd: Tóth I. – Adewunmi, Szmiljanics, Filó (Abraham, a szünetben), Vincze Z. – Dobos, Genito, Pomper, Ivancsics – Hercegfalvi (Berdó, 65.), Bárányos (Diego, 55.)
DVSC-TEVA: Polekszics – Bernáth, Komlósi (Szatmári, 14.), Szűcs I., Takács Z. – Huszák (Dombi, 59.), Kiss Z., Leandro (Bogdanovics, 78.), Czvitkovics – Rudolf, Kouemaha

A visszavágót jövő szerdán rendezik Debrecenben.

kirúgták a honvéd edzőjét

A labdarúgó Magyar Kupa döntőjének első felvonása után Vass László vezetőedzőt a szezon végéig Borgulya István váltja a kispestiek kispadján. Borgulya a klub játékosa volt és kinevezéséig az U19-es csapat tréningjeit irányította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik