Élet-Stílus

Foci-Eb: 4,5 euróba is kerülhet egy korsó sör

A Rathausplatztól a Ringen át egészen a Heldenplatzig ér majd a Bécs belvárosában kialakított szurkolói zóna (Fanzone), ahol egyszerre 70 ezren nézhetik majd a mérkőzések közvetítését. A Rathausplatzon felállított színpadon délutánonként zenekarok és DJ-k szórakoztatják a közönséget. A kísérőprogramok keretében a játékos kedvű szurkolók maguk is labdába rúghatnak, de lovagolhatnak is a „megvadult” óriás focilabdán, vagy beállhatnak bábunak az óriás csocsóba. A szurkolói zónába a belépés ingyenes, a bejáratoknál ugyanakkor szigorú ellenőrzésekre számíthatnak a szurkolók.

Kint jár a foci-Eb helyszínein? Van egy fotója, videója, tudósítása az előkészületekről? Töltse fel az FN Tudósítóba, hogy az Ön tudósítása is az FN Címlapjára kerüljön!

Aki megéhezik, 86 gasztronómiai stand kínálatából válogathat a bécsi virslitől a spanyol, olasz és török konyha specialitásáig. Aki az UEFA hivatalos sörén, a Carlsbergen kívül a bécsi sörfőzők tudományát is meg szeretné ízlelni, az a Práterben lévő Kaiserwiesé-n létrehozott szurkolói arénában juthat Ottakringerhez. Szintén Carlsberg-mentes terület lesz a Gasometerben kialakított rész, ahol az Ottakringer Sörfőzde vagy a Brauunion termékeibe kapaszkodva nézhetik a meccseket az érdeklődők.

A szurkolói zóna elhelyezkedése (forrás: fanzone-wien.at)

A szurkolói zóna elhelyezkedése (forrás: fanzone-wien.at)

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki a bécsi szurkolói zónában akarja majd a szomját oltani. Egy korsó sörért (fél liter) ugyanis 4,50 eurót kell majd leperkálni, míg Innsbruckban 3,80-at, Salzburgban 4,20-at, Klagenfurtban pedig 4 eurót. Némileg szolidabbak az árkülönbségek az üdítőitalok terén: míg Bécsben és Salzburgban egy nagy kóla 3,50 euróba kerül majd, addig Klagenfurtban 3 euróba. Ennél csak a svájci szurkolói zónákban mérik majd olcsóbban az italt – egy korsó sör Zürichben 6 frank (3,68 euró), az üdítő pedig öt frank (3,10 euró) lesz.

Aki nem akar a szurkolói zónában tolongani, az a Volksgartenbe, a Szépművészeti- és a Természettudományi Múzeum között létrehozott kávézóba, a Dunasziget lokáljaiba vagy a Donaukanal menti vendéglőkbe menekülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik