Élet-Stílus

Újabb edzőváltás Barcelonában

A „nagy testvérhez" hasonlóan a kisebbik barcelonai együttes, az Espanyol is új edzővel kezdi a következő szezont. Ernesto Valverde önkét távozott a posztjáról.

A klubot korábban játékosként is szolgáló Ernesto Valverde – a kialakult rossz légkörre hivatkozva – lemondott vezetőedzői posztjáról a spanyol labdarúgó-bajnokságot a 12. helyen záró Espanyolnál. „A hangulat már nem az igazi, a csapatnak és nekem is az a legjobb, ha távozom” – így a leköszönő tréner.

Valverde 2006-ban vette át a szakmai munkát az Espanyolnál. Tavaly az UEFA-kupa döntőjéig vezette a csapatot, amely csak büntetőkkel maradt alul a Sevillával szemben. A 44 éves edző tanítványai nagyszerűen kezdték a legutóbbi szezont, első 19 mérkőzésükből csak hármat veszítettek el a Primera Divisiónban, és harcban álltak BL-szereplést érő helyekért. Később azonban látványosan összeomlott a katalán gárda, a szezon második felében 13 vereséget szenvedett, így csak a tabella 12. helyén végzett. Ráadásul időközben a szurkolók türelme is elfogyott.

Ernesto Valverde távozik (AP)

Ernesto Valverde távozik (AP)

„Tudomásul vesszük a döntést, de fontosnak tatom tisztázni, nem arról van szó, hogy Valverde más csapathoz szeretne menni, s mi sem kerestünk új trénert a helyére” – magyarázta a váltás körülményeit Daniel Sanchez Llibre, az Espanyol elnöke.

Valverde egyébként nemcsak edzőként, játékosként is elveszített egy UEFA-kupa-döntőt az Espanyollal. 1988-ban a Bayer Leverkusen tizenegyesekkel verte az együttest.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik