Élet-Stílus

Rövid, de látványos megnyitó az Eb-n

Rövid ideig, mindössze 13 percig tart majd jövő szombaton az osztrák-svájci rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság megnyitója Bázelben.

„Az előadáson 800 tornász vesz részt a két rendező országból, hivatalos beszédekre nem kerül sor. A megnyitó középpontjában a futball áll majd” – árulta el Wolfgang Eichler sajtószóvivő. A közvetlen megnyitót ugyanakkor háromórás program előzi meg, amelynek a tartalmát meglepetésnek szánják a szervezők.

A műsort a francia Auditoire ügynökség rendezi, a művészeti igazgató Martin Arnaud, aki az 1998-as franciaországi világbajnokság nyitóünnepségét is koreografálta.

Bázelben játsszák a nyitó mérkőzést (MTI/EPA)

Bázelben játsszák a nyitómérkőzést (MTI/EPA)

Az osztrák-svájci kontinenstorna június 7-én kezdődik a Svájc-Csehország-találkozóval, s ugyanezen a napon a törökök és a portugálok is megmérkőznek egymással. Ezután beindul a nagyüzem, a csoportkörben napi két meccsre kerül sor – a délutáni 18 órakor, az esti pedig 20:45-kor kezdődik majd.

Kint jár a foci-Eb helyszínein? Van egy fotója, videója, tudósítása az előkészületekről? Töltse fel az FN Tudósítóba!

A negyed- és az elődöntők során már csak napi egy találkozó szerepel a programban, 20:45-ös kezdettel. A döntőre június 29-én este kerül sor a bécsi Ernst Happel Stadionban.

Ellenőrzés a románoknál

Előre be nem jelentett doppingvizsgálat zajlott le a román válogatottnál. A Gazeta Sporturilor című lap értesülése szerint tíz játékostól vettek mintát vasárnap az Európai Labdarúgó szövetség (UEFA) vonatkozó programjának keretében, az elemzés eredménye egyelőre nem ismert.
A kontinenstorna idején valamennyi mérkőzés után csapatonként két játékost sorsolnak ki kontrollra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik