Élet-Stílus

Larsson remekelt a szlovénok ellen

Göteborgban az Európa-bajnokságra készülő svéd válogatott Linderoth találatával 1-0-ra legyőzte Szlovéniát. Lars Lagerbäck kapitány több kulcsjátékosát is pihentette.

A svédek úgy léptek pályára, hogy ászaik közül Ibrahimovic, Källström, Ljungberg, Rosenberg.és a keretbe a közelmúltban beválasztott Heike Larsson is a kispadon pihent – közülük utóbbi kapott lehetőséget, a veterán támadó félidőben állt be.

Az első félidő hajrájában a 74. válogatott találkozóján mindössze második találatát jegyző Linderoth góljával egygólos előnybe kerülő svédek elsősorban szünet után pörögtek fel, a „katalizátor” Larsson jóvoltából.

A 36 esztendős csatár egy alkalommal közelről fejelt fölé, majd a kapufára lőtt. „Csodálatos érzés ismét a válogatottban játszani. A tempó gyorsabb volt annál mint amit a Helsingborg csapatánál megszoktam, de éreztem a ritmust, s egy kis szerencsével a gól is összejöhetett volna” – árulta el a támadó.

Linderoth (6) második gólját szerzete a válogatottban (Getty)

Linderoth (6) második válogatott gólját szerezte (Getty)

Játékosával egyetértett a szövetségi kapitány is, aki elsősorban a két Larssonnal volt elégedett:
„Jól játszottak. Sebastian megbízható játékossá nőtte ki magát, jót tett neki az Angliában töltött idény. Henrik pedig egyszerűen fantasztikus, tapasztalata sokat segíthet nekünk.”

Kint jár a foci-Eb helyszínein? Vagy egy fotója, videója, tudósítása az előkészületekről? Töltse fel az FN Tudósítóba!

Widzowban a szintén Eb-re készülő lengyelek a macedónokat látták vendégül, s kiábrándító produkcióval zárták a találkozót. A lengyel szövetségi kapitány, Leo Beenhakker gyakorlatilag a B-csapatát küldte pályára, ám csalódnia kellett – a keretbe kerülésért harcolók szenvedtek a Pandev által irányított déliek ellen.

Az első félidőben Sedloski szabadrúgása után Kuszczak rosszul lépett ki kapujából, s a szemfüles Maznov közelről a hálóba helyezett. Térfélcsere után a hazaiak fokozni próbálták az iramot, ám helyzetek csak elvétve alakultak ki a vendégkapu előtt.

A hajrában Sedloski szabálytalanul szerelte Gargułát, s a büntetőt Matusiak értékesítette.

Barátságos mérkőzések

Svédország-Szlovénia 1-0 (1-0)
Göteborg, Ullevi-stadion, 21 ezer néző. Vezette: Collum (skót)
Gól: Linderoth (41.)
Svédország: Isaksson – Stoor, Mellberg (Granqvist, 73.), Majstorovic, M. Nilsson (Dorsin, 78.) – Linderoth (A. Svensson, 46.) – S. Larsson (Alexandersson, 78.), D. Andersson, Wilhelmsson – Bakircioglü (Elmander, 46.), Allbäck (H. Larsson, 46.)
Szlovénia: Handanovic – Jokic (Elswer, 88.), Ilic, Cesar, Brecko (Zeljkovic, 83.) – Kirm, Suler, Mörec, Sisic (Burgic, 71.) – Stevanovic (Matic, 60.), Novakovic (Ljubljankic, 83.).

Lengyelország-Macedónia 1-1 (0-1)
Widzów, 2 200 néző. Vezette: Brych (német)
Gól: Matusiak (84. – 11-esből) illetve Maznov (45.)
Lengyelország: Kuszczak – Golański, Kokoszka, Jop, Bronowicki (Wawrzyniak, 46.) – Majewski (Saganowski, 59.), Murawski, Lewandowski (Dudka, 46.) – Zahorski, Garguła (Pazdan, 87.) – Matusiak.
Macedónia: Milosevski – Sedloski, Mitreski, Lazarevski (Georgievski, 46.), Popov (R. Petrov, 61.) – Noveski (Vasoski, 46.), Grozdanovski, Tasevski (Polozani, 46.), Trajanov (Ristić, 69.) – Maznov (Naumoski, 46.), Pandev (Stojkov, 61.).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik