Élet-Stílus

Ismét együtt Koeman-csapat

A magyar labdarúgó-válogatott kedden elkezdte a felkészülést a Horvátország elleni - szombat este 20:30-kor kezdődő - barátságos találkozóra.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának tanúsága szerint valamennyi játékos, akit Erwin Koeman korábban a keretbe jelölt, ott volt a válogatott gödi találkozóján, csak Koltai Tamás hiányzott. A győriek támadója este csatlakozik a többiekhez, miután kivizsgáláson vett részt sérülése miatt. (Klubcsapata, az ETO vasárnapi bajnokiján járt pórul, le is kellett cserélni.)

Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs és Priskin Tamás kihagyta a keddi edzését (rájuk is vizsgálat vár), míg a többiektől külön tréningezett a kisebb sérüléssel bajlódó Ferenczi István.

Koeman és csapata a horvátok elleni meccsre hangol (MTI)

Koeman és csapata a horvátok elleni meccsre hangol (MTI)

Vendég is érkezett a gödi edzőtáborba, Ronald Mollinger holland nagykövet látogatta meg honfitársát, a magyar válogatott élén a görögök elleni győztes meccsen bemutatkozott Koemant.

A mieink eddig hétszer találkoztak a szombati ellenfélel, és csak egyszer – 1940-ben – győztek, az örökmérleget három döntetlen és három vereség teszi teljessé. Legutóbb, 2005 októberében gól nélküli döntetlen született a budapesti vb-selejtezőn.

A horvátok Németországgal, Ausztriával és Lengyelországgal kerültek azonos csoportba a júniusi kontinenstornán.

Súlyos büntetés

Az MLSZ fegyelmi bizottsága a Paksot és az Újpestet is 500-500 ezer forintos büntetéssel sújtotta, a két csapat mérkőzésén történt botrányos jelenetek miatt.

A Paksnak a pénzbüntetésen kívül következő öt hazai bajnokijára saját költségen három szövetségi ellenőrt kell kérnie. Az újpesti szurkolókat a következő három idegenbeli találkozóra 15 fős rendezői gárdának kell elkísérnie és a fővárosi lila-fehéreket is kötelezték külön szövetségi ellenőr kérésére és az ezzel kapcsolatos költségek megtérítésére.

A két csapat május 12-i találkozóján az újpesti szurkolók a 82. percben megpróbáltak bejutni a pályára, és görögtűzzel dobálták a biztonságiakat, valamint a rohamrendőröket. A játékvezető emiatt néhány percre megállította a meccset, mely a kedélyek lecsillapodása után folytatódott. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik