Élet-Stílus

Toni üzent Francknek és Adriannak

Luca Toni hétfőn ünnepli 31. születésnapját. Az olasz válogatott első számú támadója a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva elárulta: nem május 26-ára várja a legnagyobb ajándékot.

A Bayern München támadója pazar idényt zárt, 24 góljával ő lett a német gólkirály, s mivel hét alkalommal előkészítőként jeleskedett, ő végzett a „kanadai tabella” élén is; bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelt a bajorokkal.

Klubcsapatában és a válogatottban 42 (!) góllal zárta az idényt. A neheze azonban még hátravan.
„Naná, hogy az Európa-bajnoki cím lenne a legnagyobb ajándék” – ismerte el Toni. „Ha öt évvel ezelőtt valaki megsúgta volna, hogy 31. születésnapomat világbajnokként az Európa-bajnokságra készülő olasz válogatottal fogom ünnepelni, megkérdőjeleztem volna mentális képességeit. Történelmet írhatunk, hisz a franciák után mi is világbajnokként lehetnénk Eb-elsők. A magam részéről 110 százalékot adok, hogy sikerüljön a minden bizonnyal utolsó Európa-bajnokságom.”

Az olaszok elsőszámú támadója: Luca Toni

Az olaszok elsőszámú támadója: Luca Toni

Az olasz csapat, a német, a francia és a spanyol mellett a torna egyik fő esélyese, így Toni távolról sem beszél a levegőbe. Az első akadályok ugyanakkor talán a legnehezebbek, az azúrkékek június 9-én a hollandokkal, 13-án a románokkal, majd zárásként 17-én a franciákkal játszanak ki-ki meccset.

„Nagyon nehéz csoportba kerültünk, abszolút értékben szerintem a hollandok a legjobbak, a románok viszont mindig kiszámíthatatlanok. Nemrég beszélgettünk is arról Ribéryvel, hogy jó lenne úgy találkozni, hogy csapataink ne legyenek pontfüggőségben. Ribéry jó cimbora, de mindenek előtt kiváló játékos. Klasszis, aki bármikor dönthet. Akárcsak Mutu. Adriannal azóta is tartjuk a kapcsolatot, hogy eljöttem Firenzéből. Mindketten egy jó Eb-szereplésben reménykedünk. Hármunk közül viszont legalább az egyik idő előtt megy majd haza.”

Természetesen Tonit is faggatták arról, mit szól Cassano kerettagságához. A Bayern támadója kifejezetten örült annak, hogy egy virtuóz játékossal erősödtek.

„Antonio nagyon motivált és egyike a legfegyelmezettebbeknek az edzőtáborban. Kemény, az élettől kapott pofonok megedzették. Vele nagyon erősödhet a szélsőjátékunk, és még egyszer hangsúlyozom: senki se kezelje úgy mint egy gyereket, Antonio nem hülye. Ő és egykori csapattársam, Montolivo lehet a következő nagy tornák zászlóvivője.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik