Élet-Stílus

Ribery a játékostársak favoritja

A Bundesliga-játékosok szavazatai alapján Franck Ribery, a Bayern München francia középpályása lett a német bajnokság legprímább labdarúgója.

A Kicker német szaklap által meghirdetett szavazáson 268 Bundesliga-játékos vett részt, és a győztes Franck Ribery a voksok több mint felét, egészen pontosan 57,8 százalékát kapta meg. A 25 éves francia labdarúgó a nyáron igazolt a Bayernhez, és jelentős szerepe van abban, hogy a klub az idén duplázott, azaz a bajnoki cím mellett a Német Kupát is elhódította.

Ribery a bajnokságban 11, a kupában két góllal segítette az övéit, és emellett nyolc, illetve négy gólpassz is fűződik a nevéhez. A szavazáson csapattársa, a gólkirályi címet szerző Luca Toni végzett másodikként (24,8%), míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a brémai Diego (8,5%) állhatott fel.

A legjobb (AP)

A legjobb (AP)

A kapusok között Rene Adler (Bayer Leverkusen, 40,7%), Robert Enke (Hannover, 21,1%) és Oliver Kahn (Bayern München 11,6%) volt a sorrend, míg az edzők között Ottmar Hitzfeld nyert, miután a szavazatok 32,9 százalékát bezsebelte.

A Bayern München „admirálisa” – aki a júniusi Európa-bajnokság után svájci válogatott szövetségi kapitánya lesz – az Energie Cottbust az élvonalban tartó Bojan Prasnikart (18,9%), valamint a nemzetközi kupaszereplésre jogosító ötödik helyen végző VfL Wolfsburg trénerét, Felix Magathot (16,7%) előzte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik