Élet-Stílus

Rehhagel hálás a magyaroknak

Otto Rehhagel, az Európa-bajnokságra készülő görög labdarúgó-válogatott német szakvetője hálás a magyaroknak, akik rávilágítottak csapatának hibáira.

A görög együttes szövetségi kapitánya reméli, csapata tanul a szombati felkészülési mérkőzésből, amelyet 3-2-re elveszített a motiváltabb és jobban is futballozó magyar válogatott ellen.

„Ha a svédek elleni első Európa-bajnoki meccsünkön úgy játszunk, ahogy szombaton, esélyünk sem lesz a győzelemre. A budapesti vereség ugyanakkor éppen jókor jött, felébresztett bennünket. A magyarok rávilágítottak a gyenge pontjainkra, továbbá bebizonyították, hogy nem vagyunk azon a szinten, mint ahogy mi azt hittük. Ezért még hálásak is lehetünk nekik” – magyarázta a helléneket 2004-ben Európa csúcsára juttató német edző.

Ébresztőt kiált (Getty)

Ébresztőt kiált (Getty)

A kapus Antoniosz Nikopolidisz és a középpályás Angelosz Baszinasz is megsérült a budapesti fellépésen (előbbi a csípőjét, utóbbi a combját fájlalja), ám az orvosi stáb szerint egyikük Eb-szereplése sincs veszélyben. Ugyanakkor vélhetően mind a ketten kihagyják a június elsején esedékes Örményország
elleni főpróbát, amelyen viszont már ott lehet az a Georgiosz Karagunisz, aki térdsérülés miatt nem játszott a magyarok ellen, de a frankfurti edzőtáborban már teljes értékű munkát végez.

A címvédő görögök a svédekkel, a spanyolokkal és az oroszokkal szerepelnek azonos csoportban a júniusi kontinenstornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik