Élet-Stílus

Nők vetkőztek az olaszok edzésén

Az olasz labdarúgó-válogatott első edzését két hölgy tette emlékezetessé. Ami a csapatot illeti: a világbajnoki címvédő elszántan és optimistán készül az Eb-re.

Váratlan vendégek jelentek meg az Európa-bajnokságra készülő olasz labdarúgó-válogatott első edzésén. Két hölgy – akikről később kiderült, hogy profi sztriptíztáncosnők – futott be a pályára, pillanatok alatt ledobták ruháikat, és fürdőruhában szaladgáltak – a spontán “9 és fél hétnek” a biztonsági emberek vetettek véget. S miután mindenki túltette magát a nem mindennapi jeleneten, a csapat a taktikai variációkat gyakorolta.

A tréning végén Roberto Donadoni szövetségi kapitány felettébb optimistán nyilatkozott. A szakember elsősorban azt emelte ki, hogy a csapata többféle játékrendszerben is képes futballozni, márpedig úgy véli, ez nagy előny lehet az Európa-bajnokságon.

Donadoni szerint Alessandro Del Piero és Antonio Cassano egyszerre is a pályán lehet, és attól sem tart, hogy a Sampdoria nehezen kezelhető játékosával problémái lehetnek a tornán.
„Nem a ‘Holdról jött’, tisztában van azzal, milyen viselkedést várunk el tőle a pályán és azon kívül” – mondta a kapitány.

Jó hangulatban telt a tréning (AP)

Jó hangulatban telt a tréning (AP)

Gianluca Zambrotta is bizakodva várja a kontinensviadalt – az olaszok a franciákkal, a hollandokkal és a románokkal kerültek azonos kvartettbe -, a Barcelona védője elmondta, a csapat ugyanolyan motivált, mint a 2006-os világbajnokság előtt volt.

„Rendkívül nehéz csoportban vagyunk, de ha továbbjutunk, jó esélyünk lesz arra, hogy a torna végén magasba emeljük a trófeát” – így Zambrotta. A 31 esztendős játékos Cassano kerettagságáról így vélekedett: „Nyilván azért hívta meg a kapitány, mert jó formában van, s úgy gondolom, fontos szerepet játszhat az Európa-bajnokságon. Persze Del Piero is sokat segíthet nekünk, tekintve, hogy kiváló állapotban van.”

A világbajnoki címvédő olaszok a kontinenstorna rajtja előtt csak egy felkészülési mérkőzést játszanak – május 30-án Belgium lesz az ellenfelük Firenzében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik