Élet-Stílus

Megkezdte felkészülését a Kemény-csapat

Hétfőn, a sajtó számára is nyilvános edzéssel a Margitszigeten megkezdte felkészülését a pekingi olimpiára magyar férfi vízilabda-válogatott. Kemény Dénesék a címvédésre összpontosítanak, de a júliusi Eb-n is nyerni akarnak.

Kemény Dénes 18 fős ötkarikás keretéből 15-en voltak jelen a nyitányon, a “hármak” – a Pro Recco magyar kontingense, vagyis Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert – csak később csatlakoznak a társakhoz, mivel ők még az olasz bajnoki elsőségért csatáznak klubcsapatukkal.

A reggeli tornatermi átmozgatást követte a vízi foglalkozás a Széchy-uszodában: előbb úszás szerepelt a programban, amikor is külön penzumot teljesített a három kapus, miközben a mezőnyjátékosok hol Kemény kapitány, hol segítője, Kásás Zoltán irányításával végeztek váltott csoportokban előbb labdás, majd lőgyakorlatokat, s persze a passzolások, a labdajáratásos feladatok sem hiányoztak az edzésprogramból.

Galéria (MTI)

Galéria (MTI)

Ebédidőig tartott az első foglalkozás, amelyről benyomásait a szövetségi kapitány ekként foglalta össze: “Immár végképp az olimpiára készülünk, ennek egyik közbülső állomása lesz a júliusi, spanyolországi Európa-bajnokság is. Az Eb-re még nem fogom annyira sem fizikailag, sem taktikailag felkészíteni a társaságot, de persze győzni szeretnénk Malagában is.”

“A mai edzésről pozitív az összképem, még mielőtt nekikezdtünk volna, tisztáztuk, hogy mekkora a tét, hogy augusztusban olimpia vár ránk, ahol – hozzáteszem: többedmagunkkal – esélyünk van rá, hogy az aranyérmet megnyerjük. Úgy vélem, hogy játékosaim koncentráltan, jó hangulatban láttak neki a közös munkának, ez is része a remélt és akart jó pekingi szereplésnek” – mondta az MTI-nek Kemény Dénes.

Ami a folytatást illeti, a budapesti napok után a jövő héten Balatonfűzfőn edzőtáborozik a válogatott, majd júniusban az edzések mellett már felkészülési mérkőzések is lesznek: előbb még közös gyakorlások, kétkapuzás a szerbekkel Szegeden, 12-én és 13-án, aztán 19-én, Nagyváradon, majd másnap, már idehaza, Szolnokon a román válogatott lesz az ellenfél, 25-én Leányfalun az Egyesült Államok legjobbjaival száll medencébe a Kemény-legénység, s a hónapot záró program gyanánt 27.-től 29.-ig következik az ING Kupáért kiírt nemzetközi torna Szombathelyen. Utána pedig, július 4. és 13. között jön az Európa-bajnokság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik