Élet-Stílus

Bocsánatot kért Räikkönen

A Monacói Nagydíj versenybírói Kimi Räikkönent és Adrian Sutilt is meghallgatták vasárnap, miután a világbajnok a futam végén pontszerző helyről lökte ki a kiscsapat német versenyzőjét. A büntetés elmaradt, a finn címvédő bocsánatot kért.

A Monacói Nagydíj talán legszomorúbb fordulata volt, amikor Kimi Räikkönen egy elrontott fékezés után felöklelte, és ezzel a versenyből is kiütötte az addig ragyogó versenyzéssel a negyedik helyig jutó Adrian Sutilt.

A Force India versenyzője borzasztóan el volt keseredve, a csapat pedig a versenybírókhoz fordult, szerették volna, ha a világbajnokot megbüntetik. Miután azonban mind Sutilt, mind Räikkönent meghallgatták a stewardok, úgy döntöttek, büntetésre nincs ok.

A baleset

Räikkönen bocsánatot is kért Sutiltól, és azt mondta, hogy egyszerűen nem tehetett semmit. “Túl hidegek voltak a fékjeim, és ezért blokkolt az autó hátulja. Majdnem eldobtam a Ferrarir, de sajnos belerohantam Sutilba. Nagyon szomorú eset, mert nem gyakran juthatnak a pontszerző helyekre. Szóval sajnálom őket, de nem tehettem semmit. Próbáltam lassítani, de nem volt hova mennem, én is elbuktam az ötödik helyet” – magyarázta Räikkönen.

“Bocsánatot kértem tőle és a csapattól. Sutilnak még rosszabbul jött ez, mint nekem. Szimpla versenybaleset volt” – tette hozzá.

A világbajnok számára nem végződött jól a hétvége, a riválisok beérték, sőt Lewis Hamilton át is vette a vezetést a pontversenyben. “Nem volt épp a legjobb futam, de ilyen a versenyzés: néha jó alakul, néha rosszul. Én is hibáztam, a csapat is hibázott, és meg is fizettünk érte. Reméljük, hogy a következő versenyen jobban dolgozunk majd” – összegezte a finn.

A futam összefoglalója

—-Sajtóvisszhang—-

Olaszország

La Gazzetta dello Sport: “Hamilton kigúnyolta a Ferrarit. Varázsló az esőben. A Ferrari hibáit kihasználó Lewis produkciója Sennát idézte.”

Tuttosport: “Ferrari – egy fél katasztrófa. Hamilton Monte-Carlo királya”

Corriere dello Sport: “Hamilton szétszaggatta a Ferrarit”

Libertr: “Felipe megmentette a maranellóiak büszkeségét”

Corriere della Sera: “Győzelem Senna módra. Sutil: álomból rémálom, Kimi bocsánatot kért. Őrületes futam.”

La Repubblica: “A Ferrari taktikai öngyilkosságot követett el. Eső, balesetek és a káosz közepette diadalmaskodó Hamilton. A vb újra nyílt.”

Nagy-Britannia

The Sun: “Lew a balesete után nyert – Lewis Hamilton belekapaszkodott a szerencse kötelébe ott, ahol sok szerencsejátékos hajótörést szenved és megnyerte a nedves és őrült monacói futamot.”

Daily Express: “Hamilton beírta a nevét a Forma-1 legnagyobb alakjai közé, miután diadalmaskodott Monaco vizes utcáin és átvette a vezetést az összetett pontversenyben”

Daily Mail: “Mindig is ez lesz életem legnagyobb győzelme – mondta Lewis, miután elhozta a monacói koronát”

The Times: “A diadalmas Lewis Hamilton éneke az esőben.”

The Guardian: “Lewis Hamilton egész gyermekkorában azt figyelte, hogyan nyer példaképe, Ayrton Senna Monacóban. Tegnap aztán – nem mindennapi körülmények között – ő is elhozta a trófeát.”

Spanyolország

El País: “Az eső az idény legőrültebb futamává varázsolta a Monacói Nagydíjat. A káosz közepette Hamilton ragyogott.”

El Periódico: “Kimi Räikkönen kilökte a pályáról Adrian Sutilt, s ezzel összetörte a fiatal német álmait.”

Marca:
“Lewis Hamilton uralkodott a monacói káoszban és sikerével ismét izgalmassá tette a vb-t. Kimi Ra:ikkönen a legrosszabb futamán van túl.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik