Élet-Stílus

Bajnok az MTK

Az MTK Budapest egy fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította az aranyérmet, miután a Soproni Liga 29. fordulójában 3-0-ra nyert a REAC vendégeként, és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert az őt üldöző Debrecennel szemben.

Garami József csapatának egy fordulóval a bajnokság vége előtt két pont az előnye. Mivel azonban a záró körben az MTK ellenfele a kizárt Sopron, a fővárosiak játék nélkül kapnak három pontot 3-0-ás gólkülönbséggel, így a debreceniek akkor sem érhetik utol őket, ha szombaton nyernek az Újpest ellen.

Egy félidőt izgulhattak az MTK-drukkerek

A tét eleinte úgy tűnt nyomasztja a fiatal fővárosi gárdát, és az első 20 percben az otthoni meccseit Sopronban játszó REAC többször is veszélyeztette Végh kapuját. Az MTK-t elkísérő több száz szurkoló bő negyedóra elteltével nyugodhatott meg, addigra szabadult ki a házigazda szorításából Garami József csapata. Az első komoly vendéghelyzetre a félidő hajrájáig kellett várni: Urbán iramodott meg a balszélen, tört be a tizenhatoson belülre, majd egy védő szorításában elesett. Bede játékvezető sípja azonban néma maradt.

A meglepően jó iramú összecsapás első félidejében nem született gól, a fordulás után nem sokkal viszont már ünnepeltek az MTK-szurkolók. Kanta jobb oldali szabadrúgását alaposan elnézte a REAC kapusa, Urbán megcsúsztatott labdáját pedig Lambulics fejelte az üres kapuba.

Galéria (MTI)

Galéria (MTI)

Lendületben maradt az MTK, és néhány perccel később Urbán ordító helyzetben hibázott. Nem kellett azonban sokat várni a támadó 17. bajnoki találatára: ismét Kanta adta a gólpasszt, Urbán pedig védhetetlen gólt lőtt. Az első vendégtalálatnál hibázó Szántainak ezúttal esélye sem volt.

A második góllal a mérkőzés mellett a bajnoki cím sorsa is eldőlt. A REAC becsületére legyen mondva, hogy kétgólos hátrányban is ment előre, de egy szöglet után már harmadszor kellett a hazaiaknak kikotorniuk saját kapujukból a labdát. A szerb Lambulics védő létére hetedszer volt eredményes a szezonban.

Az MTK Budapest labdarúgócsapata története 23. bajnoki címét szerezte meg, legutóbb 2003-ban végzett az első helyen.

Értékel a mester

“Nálunk nem játszanak itthoni viszonylatban akkora sztárok, mint a riválisoknál. A bajnoki aranyérmet annak köszönhetjük, hogy fiatal csapatunk beérett, a szezon nagy részében kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk” – mondta Garami József, az MTK Budapest szakmai igazgatója az MTI-nek.

“A közvetlen riválisok ellen jó eredményeket értünk el, hiszen kétszer megvertük a Debrecent, az Újpest ellen pedig egy győzelem és egy döntetlen volt a mérlegünk. Van azonban még tanulnivalónk is, ami pontosan látszott a mai meccsen is, hiszen az első félidőben kapkodva, nagyon idegesen játszottunk. Szerencsére a szünetben sikerült rendet tenni a fejekben és a folytatásban már úgy teljesítettünk, ahogy az elejétől kellett volna” – tette hozzá a tréner.

Soproni Liga, 29. forduló:
REAC-MTK Budapest 0-3
Gól: Lambulic (48., 90.), Urbán (65.)

Pénteki meccsek:
Paksi FC – Debreceni VSC-TEVA 2-2
FC Sopron-ZTE FC 0-3 – mérkőzés nélkül

Vasárnapi meccsek:
Győri ETO-Vasas 2-1
Nyíregyháza-Budapest Honvéd 3-0
Tatabánya – Gabona Trans-Kaposvár 2-6
Fehérvár FC-BFC Siófok 1-0
Újpest FC-DVTK 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik