Élet-Stílus

Fesztelen holland előadás

A holland válogatott az ukránok felett aratott könnyed győzelemmel folytatta Eb-felkészülését. A diadal pláne annak tükrében mérvadó, hogy Marco van Basten gyakorlatilag a B-csapatát játszatta Rotterdamban.

A mérkőzés előtt ugyanis Van Persie, Melchiot míg korábban Van Nistelrooy, Robben, Vennegoor of Hesselink és Sneijder dőlt ki sérülés miatt – míg Van der Sarnak a győztes BL-döntő után szavazott kisebb pihenőt a szövetségi kapitány.

A 26 fős keret karcsúsítása előtt így Engelaar és Afellay is lehetőséget kapott a bizonyításra, és mindketten éltek vele. A 4-2-3-1-es szisztémát alkalmazó hollandok a 23. percben szereztek vezetést, ekkor a csapatkapitányi karszalagot viselő Van Bronckhorst baloldali ívelése után Kuyt fejelt a kapuba.

Huntelaar szerezte a hollandok második gólját (Getty)

Huntelaar szerezte a hollandok második gólját (Getty)

Hét perccel a félidő előtt Van der Vaart passzából Huntelaar növelte a különbséget, míg a szünet után a csereként beállt Babel szelídítette meg a hamburgi karmester passzát, és talált Kernozenko kapujába.

A narancsmezesek csütörtökön Dániát látják vendégül Eindhovenben, majd június 1-én Rotterdamban Wales válogatottja ellen fejezik be a felkészülést.

Barátságos mérkőzések

Hollandia-Ukrajna 3-0 (2-0)
Rotterdam, De Kuip.
Gól: Kuyt (23.), Huntelaar (38.), Babel (63.)
Hollandia: Stekelenburg – Ooijer, Heitinga (Boulahrouz, 62.), Bouma (Mathijsen, 73.), Van Bronckhorst (De Cler, 62.) – Engelaar, De Zeeuw (De Jong, 73.) – Kuyt, Van der Vaart (Landzaat, 79.), Afellay (Babel, 62.) – Huntelaar.
Ukrajna: Kernozenko – Jezerszkij (Gay, 46.), Mandzioek, Csigrinszkij, Neszmacsnyij, Jarmas, Timoscsuk, Nazarenko (Kravcsenko, 75.), Golaido (Kalinyicsenko, 46.) – Voronin, Sevcsenko (Szeleznyov, 67.).

Horvátország-Moldova 1-0 (1-0)
Rijeka, 9 ezer néző.
Gól: N. Kovac (30.)

Svájc-Szlovákia 2-0 (0-0)
Lugano, 10 150 néző.
Gól: Behrami (56.), Frei (63.)

Magyarország-Görögország 3-2 (0-1)
Budapest, 7 ezer néző.
Gól: Dzsudzsák (47.), Juhász (59.), Vadócz (63.) illetve Amanatidisz (45.), Liberopulosz (92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik