Élet-Stílus

Módos olimpiai kvótát szerzett

Módos Péter olimpiai kvótát szerzett a kötöttfogású birkózók utolsó selejtező versenyén, Újvidéken, miután a két bronzérmes külön csatájában legyőzte a japán Tojota Maszatosit.

Az 55 kg-os kategória Európa-bajnoki bronzérmese török, svájci és fehérorosz versenyző legyőzésével jutott be az elődöntőbe, ahol két menetben alulmaradt a kazah Aszet Imanbajevvel szemben.

Ezt követően, a vigaszágon nyert a finn Jani Haapamäki ellen, így kerülhetett sor a kvótamérkőzésre a japán birkózóval. Ebben a csatában – a magyar csapattól származó információ szerint – az első menetet az ázsiai sportoló nyerte, a második és harmadik szakasz viszont Módosé volt (1-2, 2-1, 1+-1).

Az Eb-bronzérmes ott lesz Pekingben (MTI)

Az Eb-bronzérmes ott lesz Pekingben (MTI)

“Peti a mai nap folyamán nagyon jól birkózott, egy meccset kivéve. Délelőtt három szép győzelem után kicsit fáradtan mozgott a kazah fiú ellen, akinek korábban csak két mérkőzése volt. Az este, azt kell mondjam, a vártnál könnyebben alakult, a finn versenyzőnek esélyt sem adott Peti, a japán fiú pedig az utolsó menetre, úgy éreztem, lelkileg feladta a harcot” – nyilatkozott Struhács György szövetségi kapitány.

A viadal másik magyar résztvevője, a 60 kilós Korpási Bálint szombaton szerepel. A kötöttfogásúaknál a hétből öt súlycsoportban már korábban kvalifikációt szereztek a magyarok. Négyen – Lőrincz Tamás (66 kg), Bácsi Péter (74), Fodor Zoltán (84) és Deák Bárdos Mihály (120) – a tavalyi világbajnokságon végeztek kvótát érő helyen, míg Virág Lajos (96 kg) a két héttel ezelőtti római selejtezőn szerzett ezüstérmével biztosította olimpiai helyét.

Kötöttfogású olimpiai selejtező, Újvidék
55 kg
A 32 között:
Módos Péter-Baykara (török) 6-0
Nyolcaddöntő:
Módos-Wild (svájci) 7-1
Negyeddöntő:
Módos-Huzau (fehérorosz) 8-2
55 kg, elődöntő:
Aszet Imanbajev (kazah)-Módos 6-0
A bronzéremért:
Módos-Haapamäki (finn) 8-2
Az olimpia kvótáért:
Módos-Maszatosi (japán) 4-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik