Élet-Stílus

Tartalékos a holland csapat

A sérüléseket követően erőnléti problémákkal küszködő Robin van Persie és Mario Melchiot kihagyja Hollandia rotterdami, Ukrajna elleni EB-felkészülési mérkőzését.

A két, Angliában szereplő játékos a társaktól külön edzett; a 24 esztendős Van Persie viszont abban reménykedik, hogy a szűk három hét múlva esedékes, Olaszország elleni debütáló Eb-találkozón pályára léphet.

Az Arsenal támadója pocsék idényt zárt; combsérülése miatt csak 23 mérkőzést játszott a londoniak színeiben.

„Remélem, a hétvégét követően már teljes intenzitással edzhetek, s a torna kezdetéig rendbejövök” – reménykedett a támadó, akinek helyzete biztosnak tűnik, Marco van Basten ugyanis megnyugtatta, számít rá az Európa-bajnokságon.

„Hitvallásom, hogy csak olyan játékost nevezek, aki képes pályára lépni a sorozat első mérkőzésén is, ám lássuk be, Robin különleges játékos. Akkor is utazik, ha kétséges az olaszok elleni játéka” – vázolta terveit a holland szövetségi kapitány.

Van Persie helyzete sérülése ellenére is biztos (AP)

Van Persie helyzete sérülése ellenére is biztos (AP)

Az ágyéksérülése miatt kimaradó Melchiot mellett alighanem a szintén erőnléti gondokkal küszködő Van Nistelrooy, Robben és Vennegoor of Hesselink sem játszhat majd az ukránok ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik