Élet-Stílus

Nem lesz magyar döntős az Eurovíziós Dalfesztiválon

A magyar induló, Csézy nem kapott elég szavazatot csütörtök este a második elődöntőben Belgrádban, így Magyarország nem lesz ott az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjében.

A mezőkövesdi énekesnő a Candlelight (Gyertyaláng) című balladisztikus lassú dalát adta elő, amely magyarul Szívverés címmel vált ismerté. A tizenötödikként színpadra lépő Csézy végül nem kapta meg a kellő szavazatot, így a belgrádi legnagyobb, több tízezer ember befogadására alkalmas Belgrádi Arénában szombaton nem lesz magyar induló. Ennek ellenére a döntőt a Magyar Televízió élőben közvetíti.

A csütörtöki elődöntőn Ukrajna, Horvátország, Albánia, Izland, Grúzia, Dánia, Svédország, Litvánia, Törökország és Portugália versenyzői jutottak be, míg a keddi elődöntőn Görögország, Románia, Bosznia és Hercegovina, Finnország, Oroszország, Izrael, Azerbajdzsán, Örményország, Lengyelország és Norvégia indulói lettek sikeresek. A tavalyi győztes, Szerbia, és az alapító országok: Franciaország, Németország, Spanyolország és Nagy-Britannia automatikusan bejutottak a döntőbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik