Élet-Stílus

Menesztették a Leverkusen edzőjét

Szerződést bontott Michael Skibbe edzővel a labdarúgó Bundesligában szereplő Bayer Leverkusen vezetősége. A csapat az utolsó tíz bajnokin mindössze hét pontot szerzett, és így jövőre nem mérettetheti meg magát a nemzetközi porondon.

A szurkolók már szombaton, a Werder Bremen elleni vereséget követően Michael Skibbe fejét követelték, miután a vereséggel lemaradt a csapat az UEFA-kupás helyekről. A klub vezetősége szerdán hozta meg a döntését. “A csapat nem teljesítette a szezon előtt kitűzött célokat, jövőre nem szerepel a nemzetközi kupákban, ezért a klub vezetősége úgy határozott, hogy azonnali hatállyal felbontja Michael Skibbe szerződését” – olvasható az egyesület közleményében.

A szakember a szombati vereséget követően beszámolt terveiről a klub elöljáróinak, akik azonban mással szeretnék jövőre folytatni, és menesztették a 42 éves szakembert. Utódjáról egyelőre nincsenek hírek.

Öt év után állt fel a kispadról (dpa)

Öt év után állt fel a kispadról (dpa)

“Szívesen dolgoztam a Leverkusennél, és nagyon sajnálom, hogy a szezon utolsó fordulóiban ilyen gyengén szerepeltünk. Ennek ellenére személy szerint örülök annak, hogy az irányításom alatt dolgozó fiatalok – Rene Adler, Gonzalo Castro, Simon Rolfes, Tranquillo Barnetta – rengeteget fejlődtek az elmúlt időszakban. Sok szerencsét kívánok a csapatnak és az utódomnak” – nyilatkozta menesztése után Skibbe, aki négy évig irányította a Leverkusent.

A szakember, Klaus Augenthaler menesztését követően ült le 2005 októberében a leverkuseni kispadra. 1998 és 2000 között a Borussia Dortmundnál dolgozott Skibbe, majd Rudi Völler munkáját segítette a német válogatottnál.

távozik a racing santander edzője

Napokkal azután, hogy a Racing Santandert története első UEFA-kupa-indulásához segítette, bejelentette távozását Marcelinho Garcia, a labdarúgócsapat vezetőedzője.

“Két hónappal ezelőtt találkoztam az elnökkel és közöltem vele a döntésemet. Szeretnék egy nagyobb klubnál dolgozni, amely akár nagy tettekre is képes lehet nemzetközi sorozatokban is. A napokban sokat gondolkodtam, hogy megváltoztassam-e a korábbi elhatározásomat, de végül kitartottam, mert azt vallom, hogy az embernek vállalnia kell saját döntései következményeit” – mondta Marcelinho.

A 42 éves trénert hírbe hozták a Valenciával, de mint mondta, még nem dőlt el, hol folytatja a pályafutását. Marcelinho korábban a Huelvát irányította, amelyet előbb feljuttatott az élvonalba, majd ott a nyolcadik helyig vezette, míg a Racinggal lett hatodik a bajnokságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik