Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: Gyémántban a tengerparton

Korábban a Csúcsfogyasztóban:

Top 10 legdrágább gyorsétel és fagyi
Szemünk fényei, csúcsnapszemüvegek
Grillsütők kicsiknek, nagyoknak

Már Marilyn Monroe megénekelte legendás dalában, hogy „a gyémánt a nő legjobb barátja”. A divattervezők pedig ezt ki is használták, hiszen egyre több olyan fürdőruha, -dressz és bikini bukkan fel, amelyet már nem is a dizájn, hanem a Swarovski-kristályok száma határoz meg. Körülnéztünk a legdrágább darabok között. Egy észrevétel mindenképpen leszűrhető: szégyenlősöknek nem ajánlott.

—-A legek legje—-

A világ legdrágább, gyémántokkal díszített fürdőruháját – melyet Susan Rosen tervezett – 150 karát súlyú gyémánt ékesíti. A gyémántok mellett egy 51 karát súlyú ékkő, 30 karátnyi smaragdcsiszolású gyémánt, 15 karát súlyú kör alakú, valamint 8 karátnyi körte formájú gyémántpár is a díszítőelemek közé tartozik. Bár nem az idei szezon slágere (mivel 2006-ban mutatták be), minden bizonnyal a parányi ruhadarab most nyáron is tarolna. Legalábbis árban, hiszen a falatnyi, de annál különlegesebb fürdőruha 30 millió dollárba (6 milliárd forintba) kerül.

Csúcsfogyasztó: Gyémántban a tengerparton 1

—-Partira, estélyre is—-

Vastag Swarovski-kristály szegélyek fogják körül a Dsquared2 nevet viselő fürdőruhamodellt. A közel 5 ezer dollárba kerülő ruhadarab egyszerre ékszer és fürdődressz. Ugyanis ha egy fekete szoknyával és magas sarkú cipővel kombinálja a viselője, bármelyik elegáns partin az est sztárjává válhat..

Csúcsfogyasztó: Gyémántban a tengerparton 2

—-Zafirral, rubinttal —-

Az Aquadress nevű japán cég fürdőruhái már egy luxusingatlan árával vetekszenek. A ruhadarabnak szánt ékszercsodákhoz átszámítva 320 millió-2 milliárd forint közötti áron lehet hozzájutni. A fürdőruháknak az elkészítése akár fél évbe is beletelhet, az áruk pedig jelentősen függ a kövek tisztaságától. Míg az olcsóbb modelleket „csupán” zafirral díszítették, addig a legdrágább fürdőruhákat rubinttal. Bár itt is túlzás a fürdőruha elnevezés, hiszen a drágaköveket mindössze egy átlátszó fonallal erősítik össze, a pántok pedig átlátszó szilikonból készültek.

Csúcsfogyasztó: Gyémántban a tengerparton 3

—-Egyedi műremek—-

Az Isabella Valentina nevével fémjelzett bikinik és fürdődresszek sem szenvednek hiányt a gyémántragyogásban. Az egyedi készítésű, dizájnos ruhadarabokra – melyek közöl a legolcsóbbak 4-6 ezer dollárba kerülnek – több ezer Swarovski-kristályt helyeznek fel kézzel, ez adja a különleges csillogását.

Csúcsfogyasztó: Gyémántban a tengerparton 4

—-Aranyból szőtt—-

Azok a nők, akiknek mégsem a gyémánt a legjobb barátja, aranyból készült fürdőruhában is pompázhatnak. Ginza Tanaka, japán ékszerész ugyanis aranyszálból szőtt fürdőruhát és egy hozzá passzoló, könnyű kis tunikát kínál. A 24 karátos aranyfonalból, egy hónapon keresztül szőtt, 500 gramm súlyú fürdőruha „csekély” 82 ezer dollárért (mintegy 15 millió forintért) vásárolható meg, míg az 1500 grammot nyomó tunikáért 252 ezer dollárt (44, 4 millió forintot) kellene fizetnünk.

Csúcsfogyasztó: Gyémántban a tengerparton 5

—-Férfiaknak is—-

Akár a férfiak is élvezhetik a gyémántcsillogást a tengerparton, ugyanis a miami székhelyű Frivole divatcég rájuk is gondolt: ők hozzájuthatnak Swarovski-drágakővekkel díszített fürdőruhákhoz. A gyémánt-övrészű fekete színű úszónadrágokat főleg azoknak ajánlják a divattervezők, akik nem félnek attól, ha rájuk szegeződik a figyelem, és a középpontba kerülnek.

Csúcsfogyasztó: Gyémántban a tengerparton 6

Javasoljon Ön is témát a Csúcsfogyasztóba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik