Élet-Stílus

Tavaszra megbénult a Honvéd

Folytatva értékelhetetlen tavaszi produkcióját, ismét kikapott a bajnokságban az ősszel még bajnokesélyesként emlegetett fővárosi csapat. A Soproni Liga 28. fordulójának zárómérkőzésén a Vasas hozta el a pontokat a Bozsik Stadionból.

A Vasas elleni bajnokit követően értékelhetetlennek nevezte csapata produkcióját Supka Attila. A kispestiek trénerének bírálata érthető, hiszen a csapat sorozatban kilencedik meccsén maradt nyeretlen, miután a Vasas egygólos győzelmet aratott a Bozsik Stadionban.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, és Tóth Ivánnak negyedóra elteltével kétszer is hatalmas bravúrt kellett bemutatnia, hogy megóvja a hazai kaput a góltól. A 23. percben azonban már ő sem segíthetett: egy lefejelt szögletet az üresen hagyott Pandur közvetlen közelről pofozott a hálóba.

A társak gratulálnak Pandurnak (MTI)

A társak gratulálnak Pandurnak (MTI)

A folytatásban is csak Tóth kapus nyújtott elfogadható produkciót, a rutinos portás sorozatban mutatta be a bravúrokat. A másik kapunál csak Diego lökete okozott némi veszélyt, de a labda centikkel elkerülte a kaput. A szünet után sem javult a Honvéd játéka, igaz Takács kapufájánál szerencséje sem volt a hazaiaknak. A Vasas továbbra is folyamatosan tesztelte Tóthot a Honvéd kapujában, de újabb gólt már nem sikerült szerezniük a vendégeknek.

A győzelmük azonban nem forgott veszélyben, és az idegenben szerzett három ponttal Mészöly Gézáék feljöttek a kilencedik helyre. A tavaszi rajtkor még a bajnoki cím egyik várományosaként emlegetett Honvéd hátránya 20 pontosra duzzadt az éllovas MTK-val szemben, Supka Attiláék már csak a kupagyőzelemmel menthetik meg a tavasszal elrontott szezont.

Soproni Liga, 28. forduló:
Budapest Honvéd-Vasas 0-1
Gól: Pandur (24.)

Pénteki meccsek:
Újpest FC-Győri ETO 1-3
BFC Siófok-FC Sopron 3-0 – mérkőzés nélkül

Szombaton meccsek:
DVSC-TEVA – FC Fehérvár 3-0
Gabona Trans Kaposvár-Nyíregyháza 1-1
DVTK-Borsodi – Paksi FC 3-3
ZTE FC-REAC 3-3
MTK Budapest-FC Tatabánya 5-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik