Élet-Stílus

Schumacher bukott, Häkkinen a tűzből menekült

Aludt a finn világbajnok, amikor a dél-franciaországi házában tűz ütött ki. Mika Häkkinen szerencsésen megúszta az esetet, ahogy Michael Schumacher is, aki a hétvégén a német superbike-bajnokság oscherslebeni futamán dobta el a motorját.

A kétszeres F1-világbajnokának, Mika Häkkinennek és két hölgy vendégének a haja szála sem görbült, amikor szombat éjjel tűz ütött ki a Callian városában található házban. A 12 millió dolláros (1,9 milliárd forint), háromszintes dél-franciaországi villa két emelete kiégett, és a tűzben egy kutya is elpusztult.

A tűz az első jelentések szerint a finn díjait tartalmazó vitrin elektromos rendszerében keletkezett, így lehetséges, hogy Häkkinen trófeái is mind odavesztek. Häkkinenéket kórházba szállították megfigyelésre, de nem sokkal később távozhattak.

Itt még a motoron (vezess.hu)

Itt még a motoron (vezess.hu)

Michael Schumacher a hétvégén a német superbike-bajnokság oscherslebeni futamán állt rajthoz, és a 28. helyen végzett. A német szupersztár eredetileg álnéven indult volna a versenyen, de a sajtó már pár nappal az esemény előtt kiszagolta, hogy ki rejtőzik a Marcel Niederhauser név mögött, így a futamon a média képviselői tömegével jelentek meg.

Schumi a délelőtti versenyen csak a 37. helyről indult, ugyanis az időmérőn műszaki probléma hátráltatta, a délutáni futamon azonban egészen a 21. helyig küzdötte fel magát, amikor borult, és a sóderágyban kötött ki. “Csak néhány karcolás van a motoron, és a fotósok csinálhattak pár jó képet” – mondta a balesetről a 39 éves versenyző.

Schumacher a bukások ellenére is kitart a motozás mellett, de csak hobbiszinten. “Versenyző vagyok. Borzasztóan élvezem a motorozást, de nem tervezem, hogy rendesen induljak bármelyik versenysorozatban is. Időről-időre motorra ülök majd, de csak vendégpilótaként.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik