Élet-Stílus

Budapesten koncertezik a Tarantino fejét szétlövő mexikói

A hamisíthatatlan vadnyugati kocsmahangulatot a Tarantino-filmek felpörgött, vicces őrületével vegyítő Tito & Tarantula május 29-én lép fel az A38 Hajón.

A zenekar vezérét, a gitáros-énekes Tito Larrivát talán színészként jobban ismerjük: ő lőtte szét Tarantino fejét a Desperadóban, ő volt a vámpírzenekar frontembere az Alkonyattól pirkadatigban, de A millió dolláros hotelben is feltűnik ez a rosszarcú mexikói.

Tito Larriva Mexikóban született, de Texasban nőtt fel, majd a hetvenes évek végétől kezdődően punkzenekarokban játszott, mint az Impalas vagy Plugz (késõbb Cruzados). A rendhagyó rockból, bluesból és hetvenes évekbeli pszichedeliából kikevert „texmexrock” albumról albumra jobban szólt.

Éppen ezért nem véletlen, hogy az előbb említett két Rodriguez-film fő betétdalait is ő szerezte és játszotta, és azok Tito & Tarantula nevű együttesének Tarantism című 1998-as lemezén is hallhatók. Az ennek köszönhetően rögtön kultikus státuszba emelkedett zenekar jellemvonásai azóta sem változtak. Ők a halálblúz, a bűnrock, a baljós hangulatok nagy viccmesterei, szerelemi pátosszal és ironikus kacsintással operáló gengszterei.

Zenéjüket nevezték már texas boogie-nak, kaliforniai szörfgitározásnak, olasz filmzenéket bűnnel vegyítő mágusoknak, alapvetően mégis az indie kategóriába sorolható.

A koncert az idén megjelent Back into the Darkness című lemezükhöz kapcsolódó világ körüli turné egyik állomása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik