Élet-Stílus

Megfogyatkozott a holland keret

Marco van Basten, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya 25 fősre szűkítette a június 7-én startoló Európa-bajnokságra készülő keretét.

A játékosként Eb-aranyérmes szakvezető Urby Emanuelson (Ajax), Kew Jaliens (AZ Alkmaar), Hedwiges Maduro (Valencia) és Danny Koevermans (PSV) nevét húzta ki az előzetesen megadott, 30-as névsorból, míg személyes okok miatt Clarence Seedorf (AC Milan) maga mondta le az Eb-szereplést.

Az így 25 fősre szűkült holland keret tagjai néhány kivételtől eltekintve május 20-án találkoznak. Khalid Boulahrouz is ott lesz a kerettalálkozón, jóllehet, a Sevilla 26 éves védője sérülés miatt a szezon jelentős részét kihagyta, ám már felépült, és
Van Basten kíváncsi arra, hogy milyen állapotban van.

Marco van Basten 25 játékossal készül (AFP)

Marco van Basten 25 játékossal készül (AFP)

Az Európa-bajnokság után posztjáról leköszönő, az Ajaxnál munkába álló edzőnek legkésőbb május 28-ig kell kijelölnie a végleges, 23 fős keretét.

Van Basten legénysége az Ukrajna (május 24.), a Dánia (május 28.) és a Wales (június 1.) elleni felkészülési találkozókon hangol a június 7-én kezdődő kontinenstornára, amelyen igen nehéz csoportba került, lévén a világbajnok olasz, a vb-ezüstérmes francia és a román válogatottal került azonos kvartettbe.

A holland keret
Kapusok:
Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord), Sander Boschker (Twente)

Védők:
Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Ajax), Joris Mathijsen (Hamburg), Mario Melchiot (Wigan), Andre Ooijer (Blackburn)

Középpályások:
Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Orlando Engelaar (Twente), Nigel de Jong (Hamburg), Denny Landzaat (Feyenoord), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (Hamburg), Demy de Zeeuw (AZ Alkmaar)

Csatárok:
Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik