Élet-Stílus

Jön a Vaya Con Dios

Június 8-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ad akusztikus koncertet a világhírű belga együttes.

A Vaya Con Dios (jelentése: Isten Veled) története 1986-ban kezdődött. Az együttest Dani Klein énekes, Dirk Schoufs basszusgitáros és Willy Lambregt alapította. Az első lemezen található “Puerto Rico” és “Don’t Cry for Louie” a nemzetközi slágerlisták élére röpítette az akusztikus hangszerekre építő, a spanyol zenét és a swinges-jazzt, a cigányzenét és a francia sanzonokat mesterien keverő együttest.

Az igazi robbanás azonban a második album volt, olyan slágerekkel, mint a melankolikus „What’s a woman” és a zenekar talán legismertebb száma a “Nah neh nah”. Sorozatos tagcserék következtek, és a harmadik és negyedik albumot már egyedül a jellegzetes hangú énekesnő, Dani Klein írta.

Dani Klein

Dani Klein

Hosszú szünet következett, de 2004-ben megjelent az együttes ötödik stúdióalbuma is, The Promise címmel, amelynek érdekessége, hogy az eredeti Vaya Con Dios szerzemények mellett a zenekar feldolgozott több tradicionális világzenei számot is.

A Margitszigetre a The Ultimate Collection című új albumhoz kapcsolódó koncertturné keretében jön a zenekar. Az akusztikus felállásban zongora- és nagybőgőkísérettel fognak felcsendülni a teljesen áthangszerelt Vaya Con Dios-slágerek, valamint olyan dalok, melyeket még sosem hallhattunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik