Élet-Stílus

50 traffipaxszal támadnak a pesti önkormányzatok

admin
admin

2008. 05. 15. 17:32

Egymilliárd forint körüli összegbe kerül majd Budapesten az a traffipaxos sebességmérő rendszer, amellyel a fővárosi önkormányzat is kivenné részét a gyorshajtók elleni küzdelemből.

A rendszer kapcsán a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottságának elnöke Danielisz Béla elmondta, hogy az április 30-án elfogadott szakminiszteri rendelet alapján kezdik meg az előkészítő munkálatokat. Várhatóan augusztus végéig lehetővé teszik, hogy a fővárosi közterület-felügyelet végezze a traffipaxos sebességmérést. Továbbá elkészítik a BRFK-val kötendő együttműködési megállapodást is, ami elengedhetetlen az önkormányzati jellegű sebességméréshez. Döntenek arról az 50 helyszínről is, ahol majd a 40 mobil és a 10 fix traffipax üzemel.

A szocialista politikus közölte, hogy a fővárosi rendelet elkészültével a közterület-felügyelet megteheti a konkrét lépéseket a rendszer kialakításához. Beszerezhetik a szükséges technikai eszközöket, és kiképezhetik a sebességmérőket üzemeltető embereket. A traffipaxokat várhatóan januártól, a rendőrségi baleseti statisztikai adatok alapján telepítik majd – tette hozzá.

Az elnök tájékoztatása szerint mintegy 15 millió forintba kerül jelenleg egy korszerű GPS-es traffipax, ami közvetlenül csatlakozik a rendőrségi szerverhez. Szükség lehet még autók vásárlására és létszámbővítésre is a közterület-felügyeletnél.

Danielisz Béla elmondta azt is, hogy a jogszabály lehetőséget biztosít ugyan arra, hogy közreműködőket vonjanak be a traffipaxok működtetésébe, ezzel azonban nem kívánnak élni. Célszerűbbnek tartják, ha a közterület-felügyelők végzik ezt a feladatot. A rendszer bevezetéséhez szükséges pénzt vagy a fővárosi önkormányzat vagy a közterület-felügyelet biztosítaná saját forrásaiból, illetve hitelből – jegyezte meg az elnök.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.